Jdi na obsah Jdi na menu

Miláček pražského publika Maceo Parker opět v Praze v rámci Agharta Prague Jazz Festivalu!

12. 8. 2013

Live: Maceo Parker

Datum: 20.10.2013          Místo: Lucerna Music Bar, Praha

07_maceo_parker.jpgMaceo Parker (foto: Angelika Špicarová)

Maceo Parker patří mezi hudebníky, kterým ani jejich sedmdesáté narozeniny neubírají na vitalitě. Ostatně vyprodaný Lucerna Music Bar se o tom již nejednou přesvědčil. Nenechte si ujít v pořadí již dvacátý koncert, který na APJF během 18 let legenda funku se svojí vždy skvěle šlapající kapelou odehraje.

20_maceo_parker.jpgMaceo Parker (foto: Angelika Špicarová)

06_maceo_parker.jpgMaceo Parker (foto: Angelika Špicarová)

01_maceo_parker.jpgMaceo Parker (foto: Angelika Špicarová)

Celý fotoreport z koncertu Maceo Parkera v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Maceo Parker je uznávaný americký funkový a souljazzový saxofonista. Proslavil se především v 60. letech díky světoznámému hudebníkovi Jamesovi Brownovi. Na velké řadě Brownových hitů byl Parker vynikajícím sólistou a hlavním aktérem při hraní na alt, tenor a barytonový saxofon. Parker popisuje svoje působení vedle Jamese Browna jako čas strávený na univerzitě.

V roce 1990 rozjíždí Parker svoji úspěšnou sólovou kariéru. Za rok odehraje 250 koncertů a průměrná doba hraní na jevišti je více než dvě a půl hodiny. Maceo říká "Cítím, že je moje povinnost jako hudebníka, navštívit tolik různých míst, kolik to jen půjde, obzvlášť když to lidé chtějí". V roce 1993 hostuje rapové skupině De La Soul na albu Buhloone Mindstate. V roce 2003 získává ocenění průkopníka od organizace The Rhythm and Blues Foundation za svůj příspěvek k žánru R&B. Později také spolupracuje s Princem, který ho nazval "učitelem". Jeho album Musicology mělo obrovský úspěch.
Text - zdroj: Wikipedie
 
 
 
Vstupenky jsou v předprodejních sítích Eventim, Ticketpro a Ticketportal za 540,- Kč.

Web pořadatele: http://www.agharta.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář