Jdi na obsah Jdi na menu

Na svátek zamilovaných se představí v Praze Sun Glitters!

29. 4. 2015

Live: Sun Glitters                         Support: Platonick Dive

Datum: 01.05.2015                      Místo: (A)VOID Floating Gallery, Praha

sun-glitters-2015.jpgSun Glitters (foto - zdroj: musiclx.lu)

Sun Glitters protřpytí 1. května (A)VOID Floating Gallery, jeho oceán svěžích melodií splyne s Vltavou na svátek zamilovaných.

Společný koncert s italskými inovátory Platonick Dive se uskuteční 1. května od 21 hodin na (A)VOID Floating Gallery. Jeden z průkopníků organické elektroniky, dream popu, glitterswave, chillwave a shoegaze Victor Ferreira naplní naše duše i těla svým letním setem na oblíbené pražské náplavce.

Sun Glitters je kombinace oceánu svěžích melodií, transponovaných vokálních samplů, digitálně-operních sborů, hřejivých basových impulsů a ambientní zvukové krajiny.

V únoru vydal ve spolupráci se Sarah P. (zakladatelkou a tváří Keep Shelly in Athens) EP „Galaxy”, kolem kterého se právě děje aktuální „Galaxy Tour”. V rámci turné se Sun Glitters zastaví v Londýně, Berlíně a dalších 10 městech včetně Prahy.

Sun Glitters je projekt lucemburského producenta Victora Ferreira. Létem posedlá, sluncem zalitá a narušená elektronika. Debutoval v roce 2011 EP „Everything Could Be Fine” a od té doby v zásadě bez přestávky vydává další EP, singly a remixy. Za krátkou dobu zanechal na scéně elektronické muziky jasnou stopu.

Během dvou let projel kluby a festivaly Evropy, spolupracoval a pomáhaly mu společnosti nebo média jako Dazed & Confused, BBC, Resident Advisor, Earmilk, XLR8R, Pitchfork, The Guardian a také zástupy hudebních prodejen určující aktuální trendy.

Ze všeho co se Sun Glitters týká silně cítíme nostalgii – od názvu kapely, přes vybledlé pastelové barvy jednotlivých coverů a plakátů, po pohlcující vizuály doprovázející jeho živá vystoupení.

Koncert podpoří italští postrockoví / elektroničtí terapeuti Platonick Dive, kteří se Sun Glitters jedou celou šňůru „Galaxy Tour”.

Vstupenky jsou k dispozici v místě konání koncertu za 190,- .