Jdi na obsah Jdi na menu

Německá legenda Paul van Dyk míří poprvé do Ostravy!

11. 6. 2016

Live: Paul van Dyk    

Datum: 21.10.2016                            Místo: Trojhalí Karolina, Ostrava

paul_van_dyk_2016.jpgPaul van Dyk (foto - zdroj: facebook.com)

V historických prostorách Trojhalí Karolina vystoupí 21. října legendární umělec Paul van Dyk. Samotné prostory pro chystanou párty roku Moravskoslezského kraje jsou opravdovou lahůdkou a unikátem. Dvojlodní hala je z let 1903, rekonstrukce byla ukončena v polovině roku 2014 a stála více než 300 milionů korun.

Paul van Dykova koncertní turné napříč všemi kontinenty bývají pravidelně vyprodána, k čemuž jistě přispívá i jeho úspěšná producentská kariéra. Spolupracoval s hvězdami jakými jsou Depeche Mode či Justin Timberlake.

Milovníky tanečního mága, který ve svém stylu posbíral desítky prestižních cen nebo i nominaci na Grammy, jistě potěší i to, že Paul van Dyk do Ostravy přiveze své nové album „The Politics Of Dancing 3”, avšak očekávat můžete také odehrání jeho nezapomenutelných hitů v live úpravách a mixech.

„Před mnoha lety jsem na Ibize zažil něco, co ve mně zanechalo dojem a na co nezapomenu. Sledoval jsem přátele z Tel Avivu a přátele z Libanonu, jak tančí bok po boku – bez války, bez čehokoli dalšího, kromě respektu. V roce 2016 to má dokonce větší význam, než tomu bylo tehdy. Na vlastní oči vidím, jak elektronická hudba spojuje lidi, kteří by se za jiných okolností nesetkali. To je podstata toho všechno – cílem mé hudby je sjednotit lidi.” Řekl během své poslední návštěvy České republiky Paul van Dyk.

A jak se podařílo Paul van Dyka získat pro město Ostrava?

„Paula velmi zaujala právě architektura Trojhalí Karolina, posílali jsme mu její historii a myslím, že to byla jedna z věcí, proč nabídku přijal. Samozřejmě se nás také ptal, kdo z umělců vystoupil v Ostravě, když jsme řekli, že jediným zajímavým jménem za poslední roky byl Armin Van Buuren, myslím, že bylo jasno. Sám Paul má rád nové výzvy a nová města, což se mu za těch 25 let vystupování ani nevidím.” Dodal za pořadatelskou skupinu II & ME Ltd, Adam McRoy.

Paul van Dyk proslul i tím, že se kromě hudebních aktivit věnuje politice a sociální sféře. Podporuje dětské charitativní projekty v Indii nebo spolupracuje s německým červeným křížem. Dětství strávil v komunistické východní části Berlína v době, kdy ve východním Německu neexistovala téměř žádná klubová scéna. Díky západním televizním kanálům sledoval hudbu za železnou oponou, ze které ho nejvíce zaujali The Smiths a New Order.

Po pádu Berlínské zdi v roce 1989 se v Německu začala rozrůstat techno kultura, ale Paul v této energické hudbě něco postrádal a tak se snažil najít cosi jiného, nového. A to se mu nakonec podařilo.

Do Ostravy Paul van Dyk dorazí obklopen svými počítači, gramofony a klávesami, jak jsou jeho fanoušci zvyklí. Jaké bude kompletní obsazení akce, a kdo bude mít čest vystoupit po jeho boku na hlavním pódiu? Jako support se představí Lucca, Michael Burian, Orbith, Martin Gredner, Thomas Coastline a Dj Beck Live.

Vstupenky na ostravský koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 690,- Kč do 2490,- Kč.