Jdi na obsah Jdi na menu

Neutral Milk Hotel vystoupí poprvé v České republice!

22. 7. 2014

Live: Neutral Milk Hotel

Datum: 03.08.2014                                Místo: MeetFactory, Praha

neutral_milk_hotel2014.jpgNeutral Milk Hotel (foto - zdroj: meetfactory.cz)

Neutral Milk Hotel, bez přehánění jedna z vůbec nejdůležitějších indie rockových kapel historie, se v rámci svého reunionového turné zastaví i v Praze. Skupina se představí tuzemskému publiku 3. srpna v MeetFactory. 

Americká formace Neutral Milk Hotel konečně dokáže i českým fanouškům, proč zejména druhé a zatím také poslední album "In The Aeroplane Over The Sea" z roku 1998 patří mezi nejstěžejnější díla posledních dvaceti let. Potenciál této desky nevyprchal a například Arcade Fire, Sufjan Stevens, Connor Oberst nebo Okkervil River by bez ní zdaleka nebyli tam, kde jsou. Neutral Milk Hotel se konstantně těší výsostné pozici nedotknutelné ikony a po boku Nirvany, Radiohead nebo Pavement kralují žebříčkům nejlepších alb všech dob.

Po vydání "The Aeroplane Over The Sea" se Neutral Milk Hotel na dlouhou dobu umlčeli a v okamžiku, kdy i největší optimisté začaly ztrácet poslední zbytky naděje, ohlásil Jeff a ostatní spoluhráči vloni v dubnu návratové turné, do kterého jak již bylo řečeno, zahrnuli i Prahu. Většina již oznámených položek turné je vyprodaná a zahraniční recenze na koncerty oscilují mezi euforií a symbolickým smeknutím. Otazníky ohledně nového alba zatím zůstávají nezodpovězeny.

Vstupenky za 550,- Kč + případné poplatky jsou k dispozici v předprodejích Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream, GoOut.cz a meetfactory.cz. Na místě v den konání koncertu za 650,- Kč.