Jdi na obsah Jdi na menu

Nick Murphy, známý jako Chet Faker, se objeví poprvé v Praze!

16. 3. 2019

Live: Nick Murphy 

Datum: 12.10.2019                                            Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

nick-murphy.jpgNick Murphy (foto - zdroj: fource.cz)

Do Prahy premiérově zavítá jeden z nejcharismatičtějších zpěváků současné generace Nick Murphy fka Chet Faker. V rámci světového turné, které čítá více než čtyřicet zastávek, vystoupí 12. října ve Velkém sále Lucerny. Zde mimo jiné představí chystané album „Run Fast Sleep Naked”.

Deska „Run Fast Sleep Naked” (Downtown Records / Future Classic / Opulent) vznikala během posledních několika let na cestách, které Nick Murphy podnikal sám s mikrofonem v kufru. Inspirován myšlenkami amerického religionisty Josepha Campbella se ponořil do intenzivního sebepoznávání: „Když jsi na jednom místě moc dlouho, usadíš se, přestaneš zažívat a objevovat svět novým způsobem. Jednou mi došlo, že existuje cesta, po které se můžu vydat, abych nakopl sám sebe a získal větší sebevědomí,” nechal se slyšet. Díky pronikavým písním s kaleidoskopickou produkcí je „Run Fast Sleep Naked” hypnoticky upřímným dokumentem tohoto hledání. Nahrávka vychází 26. dubna a podílel se na ní Dave Harrington z projektu Darkside.

Novinka navazuje na debutové album „Built On Glass” z roku 2014, s nímž zpěvák, producent a multiinstrumentalista v jedné osobě dobyl vrchol hitparády v rodné Austrálii. Platinový debut mu vynesl hned sedm sošek v australských hudebních cenách ARIA Music Awards, zajistil mu hraní na největších festivalech včetně Coachelly a Glastonbury či vystupování v show Jimmyho Kimmela nebo Ellen DeGeneres. Největší hit z první desky nazvaný „Gold” má na YouTube více než 180 milionů zhlédnutí a vizuál k němu byl nominován v cenách MTV VMA, které každoročně vyhlašují nejlepší videoklipy.

Nick Murphy spolupracuje s humanitární organizací PLUS1. Dvacet korun z každé zakoupené vstupenky půjde na podporu hnutí, jež přináší důstojnost a rovnost komunitám, které ji potřebují.

Lístky na pražský koncert (za 895,- Kč + 20,- Kč na charitativní účely) jsou k dispozici na fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster.