Jdi na obsah Jdi na menu

Nouvelle Vague se vracejí s novým albem do Prahy!

22. 11. 2016

Live: Nouvelle Vague                   

Datum: 25.11.2016                         Místo: Palác Akropolis, Praha

nouvelle-vague-2016.jpgNouvelle Vague (foto - zdroj: palacakropolis.cz)

Francouzská kapela Nouvelle Vague zavítá s aktuální deskou do Prahy. Vystoupí 25. listopadu v Paláci Akropolis.

Nouvelle Vague se proslavili originálními coververzemi punkových a postpunkových skladeb tzv. „new wave”„nové vlny” neboli francouzsky „nouvelle vague”. S akustickými kytarami, perkusemi, sametovými hlasy a aranžmá ve stylu bossa-nova posunuli postpunkové skladby do zcela nové dimenze.

Jejich hudba se objevila v celé řadě reklam (např. T-Mobile, Tropicana, Reserved, Vicks, Dove), filmových soundtracků hollywoodských senzací i kultovních klasik („Síla srdce” s Angelinou Jolie, „Auto zabiják” od Quentina Tarantina) nebo hojně využívaných televizních znělek.

Zakladatelé Marc Collin a Olivier Libaux tvoří jádro skupiny, ale nejviditelnějším prvkem každého vystoupení jsou zpěvačky, které to s publikem opravdu umí: Mélanie Pain, Nadeah Miranda, Sophie Delila, Marina Celeste, Karina Zeviani, Phoebe Killdeer, Siljia, Eloisia, Anais Croze, Camille Dalmais atd.

Už několikrát nám Nouvelle Vague dokázali, že v koncertním provedení je jejich hudba ještě silnější než na deskách. Zkušení muzikanti, naprostá symbióza mezi pódiem a publikem a střídání nefalšovaných akustických písniček s punkovými vypalovačkami, to vše dělá z jejich koncertů show, na kterou se nezapomíná.

Vstupenky na pražské vystoupení Nouvelle Vague jsou již vyprodány.