Jdi na obsah Jdi na menu

Parov Stelar se v Praze pokusí vyprodat Tipsport Arenu!

13. 10. 2015

Live: Parov Stelar       

Datum: 20.02.2016                                Místo: Tipsport Arena, Praha

023---the-parov-stelar-band.jpgThe Parov Stelar Band (foto: Angelika Špicarová)

Marcus Fuereder, známější pod svým uměleckým jménem Parov Stelar, je rakouský hudebník, producent a DJ. Vystupuje po celém světě se svou kapelou Parov Stelar Band, občas i ve třech jako Parov Stelar Trio. Parov Stelar je ředitelem Etage Noir Recordings a Etage Noir Bookings.

Jeho první nahrávky u Etage Noir Recordings, EP nazvané „Kiss Kiss” a zanedlouho vydané LP „Rough Cuts” v roce 2004 mu zanedlouho vydobyly uznání na mezinárodní elektronické scéně. Jeho specifický přístup k hudební produkci kombinovaný s citem pro zvukovou estetiku způsobil nadšenou reakci publika a hudebních kolegů po celém světě. Stává se zakladatelem nového žánru pojmenovaného Electro Swing. Od tohoto momentu se jeho kariéra podobá letu rakety. Parov Stelar se proslavil nejen stylem Electro Swing, ale také samplováním na nejvyšší úrovni a kombinací různých hudebních stylů v něco nového.

019---the-parov-stelar-band.jpgThe Parov Stelar Band (foto: Angelika Špicarová)

Parov Stelar je nejůspěšnějším rakouským umělcem na mezinárodní úrovni, získal tři ocenění Amadeus Austrian Music Awards v roce 2013 (Best Live Act, Best Electronic Act, Best Album) a jedno v roce 2014 (Best Live Act). Spolupracoval s hvězdami, jako jsou Tony Bennett & Lady Gaga, Marvin Gaye, Lana Del Rey, Brian Ferry a mnozí další. Vydal 6 alb, víc než 20 EPs a prodal víc než 250 000 alb. Skladba „Booty Swing” dosáhla na druhou příčku electronické hitparády US iTunes charts a na první v hitparádě kanadské.

Parov Stelar Band a Parov Stelar Trio odehráli víc než 600 koncertů po celém světě, vyprodali mimo jiné Regency Ballroom v San Francisku, Irving Plaza v New Yoruk, Club Nokia v L.A., dvakrát Forum v Londýně, Zenith v Mnichově a Columbiahalle v Berlíně jako headlineři. Vystupovali na festivalech Glastonbury, Eurockéennes, Rock Werchter, Solidays, OptimusAlive!, Zurich Open Air a na La Fete the L’Humanite v Paříži před 100 000 diváky.

Parov Stelar má téměř milion fanoušků na facebooku a víc než 100 milionů zhlédnutí na youtube. Jeho skladby byly zařazeny na 700 kompilací z celého světa (např. Hotel Costes, Buddha Bar a Electro Swing) a použity v mnoha TV představeních, TV seriálech a filmech. Existuje přes tucet TV reklam s jeho hudbou - na Bacardi, Microsoft, Fiat, Cosmopolitan Hotel Las Vegas, Chevrolet, Audi, Chrysler, Motorolu, Nespresso, Colgate, Hyundai a další.

Král elektroswingu Parov Stelar už několikrát vyprodal sály v Praze a 20. února se pokusí o totéž i v Tipsport Areně. Tentokrát tuzemským fanouškům představí svou aktuální desku „The Demon Diaries”, nebudou ale chybět ani jeho starší hity! Pokud jste už některé ze singlů z nového alba slyšeli, jistě tušíte, že se bude jednat opět o velkolepý zážitek. Právě album „The Demon Diaries” je výjimečně hodnoceno také hudebními kritiky. V mnoha ohledech se jedná o zatím nejvýraznější, nejosobitější a nejzábavnější počin, který má Parov Stelar „na svědomí”.

Vstupenky na koncert za 800,- Kč + poplatky jsou k dispozici v sítích Ticketportal, Ticketpro a GoOut.cz.