Jdi na obsah Jdi na menu

Písničkář Fismoll míří se čtyřčlennou kapelou do Prahy!

5. 2. 2016

Live: Fismoll 

Datum: 11.02.2016                                         Místo: La Fabrika, Praha

fismoll2016.jpgFismoll (foto - zdroj: facebook.com)

Zpěvák a skladatel v jedné osobě Fismoll, který svým vystoupením na Kampě během posledního ročníku United Islands of Prague všem doslova vyrazil dech, se vrací do Prahy. Těšit se na něj můžete už 11. února v La Fabrice.

Vlastním jménem Arkadiusz Glensk, jedenadvacetiletý polský multiinstrumentalista, zpěvák, skladatel a textař, by si, jak vidno, vystačil sám. Koncertuje však se čtyřčlennou kapelou, která jeho muzice ještě přidává na snivosti a křehkosti. Ve spojení s jeho něžným pronikavým hlasem v tónině fis-moll vzniká hudba, která navozuje tak delikátní atmosféru, že je až těžko uvěřitelné, kolik mu je let. Okolo Fismollova lyrického folk-popu se vznášejí v přirovnáních jména jako Ólafur Arnalds, Bon Iver nebo Sigur Rós.

Glensk pochází z rodiny hudebníků a sám kromě zpívání hraje na kytaru, piano a basovou kytaru. Před čtyřmi lety se na internetu proslavil díky svým coverům písní jako např. „Mad World” (Tears For Fears) nebo „9 Crimes” (Damien Rice).

Ještě před svou maturitou stihl debutovat na nezávislém polském labelu NEXTPOP albem „At Glade” (2013), za které byl nominován hned na dvě nejdůležitější polské hudební ceny. Velký úspěch měl v žebříčcích jeho singl „Let's Play Birds”.

V létě 2015 vydal novou desku „Box Of Feathers”, která opět sklízí samé pozitivní kritiky.

Po úspěšné české premiéře na Kampě se Fismoll představí v komornější atmosféře La Fabriky, která se k jeho křehkým skladbám bude hodit ještě více. Partnerem koncertu je Polský Institut v Praze a Magistrát hlavního města Prahy.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut.cz za 290,- Kč.