Jdi na obsah Jdi na menu

Portlandský rapper Aminé míří do Prahy!

21. 1. 2019

Live: Aminé

Datum: 07.02.2019                    Místo: Roxy, Praha

amine.jpgAminé (foto - zdroj: fource.cz)

Aminé, jehož debutové album z roku 2017 popsaly The New York Times jako odvážné a inovativní z opomíjené strany současného popu, přijede do Prahy na svou koncertní premiéru. Jeden z nejtalentovanějších rapperů představí 7. února v klubu Roxy aktuální desku „OnePointFive”.

Adam Aminé Daniel pochází z Portlandu, tedy města, jež je tradičně spojováno s indie rockovými kapelami spíše než s hip hopovými umělci. „Nikoho by nenapadlo, že by z Portlandu mohl vzejít nějaký rapper, natož Afroameričan. Naštěstí ve městě máme i skupinu lidí, která těm představám odporuje,” komentuje Aminé.

Na scénu Aminé vlétl hned prvním singlem „Caroline” (2016), který zamířil na jedenácté místo hitparády Billboard Hot 100 a v současnosti má na YouTube již přes 230 milionů zhlédnutí. O skladbě rapper říká: „Chtěl jsem vytvořit odvážný a zábavný song, který by překvapil a dal najevo, že i v Portlandu může vznikat rap. Stalo se to a já z toho měl fakt dobrý pocit.”

O tom, že nejde o interpreta s jedním hitem, přesvědčil Aminé dalšími písněmi jako „REDMERCEDES” či „Wedding Crashers” s hostujícím Offsetem z Migos. Díky tomu byl spolu s Playboi Carti nebo XXXTentacion nominován na prestižní Freshman Class 2017 magazínu XXL. Krátce nato vypustil do světa debut „Good For You”, na který navázal v srpnu loňského roku neméně úspěšným druhým albem „OnePointFive”. Na něj upozornil songem „Campfire”, v jehož klipu rapuje spolu s arizonskými Injury Reserve v barevných dámských parukách.

Vstupenky na pražské vystoupení jsou k dispozici na webu fource.cz nebo v sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 550,- Kč.