Jdi na obsah Jdi na menu

Praha přivítá deep housového mága Kidnap Kida!

5. 2. 2017

Live: Kidnap Kid          

Datum: 17.02.2017                                     Místo: Roxy, Praha

kidnap-kid_2017.jpgKidnap Kid (foto - zdroj: facebook.com)

Britský deep housový producent Kidnap Kid se už ve svých pětadvaceti letech dočkal celosvětového uznání. Za sebou má turné s Disclosure, Clean Bandit nebo Rudimental a pozornost si postupně získává i jeho vlastní label Birds That Fly. Pražský klub Roxy zažije 17. února jeden z jeho opěvovaných melodických a emotivních setů.

Matt Relton neboli Kidnap Kid se věnuje hudbě od svých čtrnácti let. Tenkrát ho zajímal drum'n'bass a na kole jezdil hrát po všech možných parties. House music ho více oslovila před šesti lety, a že to byl krok správným směrem, potvrdil hned vzápětí. Ještě jako student univerzity vydal v roce 2012 song „Vehl”, který se stal na iTunes Best Electronic Song toho roku.

Díky tomu dal o sobě vědět široké veřejnosti, upsal se slavnému anglickému labelu Black Butter (Gorgon City, andhim, Sub Focus, Bodhi) a také se vydal na turné s Clean Bandit, Rudimental nebo Disclosure, se kterými se ukázal v roce 2014 i v Praze.

V současné době se Kidnap Kid řadí mezi nejúspěšnější britské hudebníky a se svými pětadvaceti lety i mezi nejmladší, kteří dosáhli celosvětového uznání. Minulý rok založil dokonce svůj vlastní label Birds That Fly a pod ním následoval i první release „Moments”.

Svou tvorbou a sety umí přenést na taneční parket jedinečný a procítěný element a právě to se dá připisovat jeho oblibě. Důkazem mohou být skladby jako „Freedom”, „Brokenhearted” nebo třeba i „Deep House Amsterdam mixtape”. Ochutnávku současného deep housu přiveze Kidnap Kid už 17. února do pražského klubu Roxy.

Vstupenky na pražské vystoupení Kidnap Kida za 190,- Kč (+ poplatky) jsou k dostání v klasických předprodejích na GoOut.cz a Ticketpro. V NoD jsou lístky k sehnání za zvýhodněnou cenu 200,- Kč.