Jdi na obsah Jdi na menu

Prahu navštíví Chris Holmes se svou novou kapelou Mean Man!

18. 8. 2015

Live: Mean Man - Chris Holmes            Special guest: Adam Bomb

Datum: 16.10.2015                                                 Místo: Nová Chmelnice, Praha

chrisholmes2015.jpgChris Holmes (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Opravdový rock´n´rollový svátek byl vyhlášen na pátek 16. října do pražského klubu Nová Chmelnice. Vůbec poprvé se českému publiku představí rockový divočák Chris Holmes, zakládající člen legendární americké formace W.A.S.P., vystoupí se svou novou drsnou bandou Mean Man. A aby toho nebylo málo, tak celý večer otevře newyorský kytarista, skladatel a zpěvák Adam Bomb.

Chris Holmes je jednou z nejvýraznějších postav rockové losangeleské scény 80-tých i 90-tých let a pravým představitelem nezkrotného divokého života rockové hvězdy.

Narodil se 23. června 1958 v kalifornském Glensdale a mládí prožil v Kanadě. Hudební kariéru začal na přelomu 70-tých a 80-tých let v Los Angeles v kapelách Buster Savage, LAX a Slave. Opravdovým zlomem v kariéře se však stává seznámení s dalším podobným týpkem, křiklounem s indiánskými kořeny Blackie Lawlessem. Spolu s ním a dalším kamarádem z mokré čtvrti – Randy Piperem, zakládají kultovní formaci W.A.S.P., později známou po celém světě.

V kapele působí v letech 1983 až 1990, kdy vyvrcholí spory způsobené částečně ponorkovou nemocí, setkání několika eg a v neposlední řadě závislostmi všeho druhu. Před tím však stíhají vydat 4 skvělá alba: eponymní debut, „The Last Command”, „Inside The Electric Circus” a „The Headless Children”. Za zmínku také stojí výborný „živák”  nazvaný „Live...In The Raw” z roku 1987, který vyšel i ve formátu VHS.

Velký ohlas způsobilo i jeho vystoupení v kultovním dokumentárním filmu: „The Decline Of Western Civilization Part II: The Metal Years”. Chrisovo totálně opilé interview, které se prolíná celým filmem, v bazénu na nafukovacím křesle a v obklopení lahví s vodkou se stalo doslova legendou. Film sám pojednává o životním stylu heavy metalových hvězd konce 80-tých let, ale Chrisův přínos tomuto snímku zcela zastíní i hvězdy typu Kiss, Ozzy Osbourna, Megadeth nebo třeba Alice Coopera.

Po odchodu z W.A.S.P. si pár let užívá život rock´n´rollové hvězdy se vším všudy, třeba i krátkým manželstvím na začátku 90-tých let s kytaristkou a zpěvačkou Litou Ford (ex- Runaways).

Hodně fanoušků však potěší když v roce 1996 utichnou spory a chris se vrací do své původní kapely, kde setrvá až do roku 2001, kdy se zdá, že odchází nadobro. Podílí se však na dalších skvělých albech – „Kill, Fuck, Die”, „Helldorado” a stihne ještě nahrát kytary k desce „Unholy Terror”.

Poté spolupracuje na mnoha projektech a nahrávání různých metalových kapel anebo se třeba zúčastní natáčení dokumentu o Randy Rhodsovi v roce 2007. V roce 2010 se spojí s bývalým kytaristou W.A.S.P. Randy Piperem, zpěvákem Rickem Lewisem (Animal), Steve Ungerem z Metal Church a Stetem Howlandem (Blackfoot, Lita Ford, W.A.S.P.) a vytvářejí tzv. supergroup Where Angels Suffer.

Když se v roce 2012 potřetí ožení s Kathy Sarah Holmes, rozhodne se vydat své první sólové album. Vychází v listopadu téhož roku pod názvem „Nothing To Lose” vlastním nákladem a ve vlastní distribuci.

Po nečekaném úspěchu alba se vzápětí vrhá na skládání a nahrávání nového materiálu na druhou desku, která se jmenuje „Shitting Bricks”. Obě budou samozřejmě, včetně dalších věcí, k dostání i na pražském koncertu. Určitě dojde i na setkání s fanoušky, podpisovku či focení. Vystoupení bude trvat zhruba 1 a půl hodiny a kromě vlastní sólové tvorby samozřejmě zazní i songy W.A.S.P., které fanoušci na všech jeho koncertech vyžadují.

adam_bomb2015.jpgAdam Bomb (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Adam Bomb - první zmínky o jeho  hudební kariéře  se datují do roku 1979, kdy jako čtrnáctiletý zakládá se zpěvákem Geoffem Tatem (Queensryche) skupinu Tyrant. Opravdu zlomový okamžik nastává však o rok později, kdy se setkává s Eddiem Van Halenem a absolvuje u něho několik kytarových lekcí. V témže roce nastupuje v Seattlu do skupiny TKO, se kterou později nahrává své první album. V roce 1981 se dostává do užšího výběru v konkurzu na uvolněné místo kytaristy ve skupině Kiss a odehraje s nimi 3 skladby.

V roce 1982 se stěhuje do Hollywoodu, kde žije a zkouší ve společném domě s Izzy Stradlinem (ten později stojí u vzniku Guns N´ Roses) a právě se formující skupinou Black´n´Blue. Spřátelí se s jejich kytaristou Tommy Thayerem (dnes Kiss), který ho přesvědčí, aby se vydal na sólovou dráhu. Zaskakuje za Yngwie Malmsteena ve skupině Steeler, nahrává s baskytaristou Cliffem Williamsem z AC/DC a s bývalými hráči Aerosmith, Riot a Billyho Idola zakládá svou první regulerní kapelu.

Od té doby má na svém kontě 14 alb (dvě se svým bočním projektem Get Animal), spolupráci s mnoha velikány včetně Chucka Berry nebo baskytaristy John Paula Jonese z Led Zeppelin. V posledních letech hodně spolupracuje s kytaristou Billyho Idola Steve Stevensem a zpěvákem Michaelem Monroem (Hanoi Rocks). Adamova show jsou kromě výrazných rockových songů i plná pyrotechnických efektů.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici exkluzivně v síti Ticketpro za 349,- Kč (pouze prvních 100 lístků), potom se cena zvýší.