Jdi na obsah Jdi na menu

Prahu ovládnou američtí rockeři Black Rebel Motorcycle Club!

26. 6. 2018

Live: Black Rebel Motorcycle Club

Datum: 27.06.2018                                                              Místo: Roxy, Praha

black-rebel-motorcycle-club_2018.jpgBlack Rebel Motorcycle Club (foto - zdroj: GoOut.cz)

Jedna z nejvýraznějších rockových kapel posledních dvou dekád Black Rebel Motorcycle Club míří do České republiky. Sanfranciská formace přežila turbulence posledních let a na začátku roku vydala osmou studiovou desku „Wrong Creatures”. Po vyprodaném australském a americkém turné skupina dorazila i k evropským břehům. Tuzemskou zastávku si střihne v pražském klubu Roxy.

Existuje pár vyvolených, pro které je rock'n'roll vepsaný v rodném listu i v rozsudku na doživotí. Mezi ně patří bez debat kalifornská trojice Peter Hayes, Robert Levon Been, Leah Shapiro aka Black Rebel Motorcycle Club. Kapela, jež si zakládá na přímočarém zvuku, nesnáší hudební kompromisy a neuznává frontmanství. Rovná spolupráce všech tří členů dokázala přivést na svět osm studiových nahrávek, na nichž se nespokojili jen s odkazem (i když velmi věrným) k rock'n'rollu, ale vytvořili si osobitý sound, který šlape jako dobře namazaný jednostopý stroj gangu Marlona Branda z filmu „Divoch”, odkud si vypůjčili název.

Na letošním albu „Wrong Creatures” posunuli dle mnohých Black Rebel Motorcycle Club svůj styl „k dokonalosti”. Temnější skladby střídá psychedelie, vše zabalené do energií nabitého garážového zvuku, který nejen, že zní skvěle na desce, ale především live. O tom svědčí i vyprodaná australská a americká šnůra. „Jsme fakt ostrov, kde se mísí peklo s povodněmi. Jak se oblíct, když se hodláš utopit v plamenech? Netuším, ale černá kůže obvykle sedí ke všemu,” hecuje evropské fanoušky Robert Levon Been.

Vstupenky na pražské vystoupení Black Rebel Motorcycle Club jsou k dispozici na webu roxy.cz nebo v sítích GoOut.cz a Ticketpro za 700,- Kč + poplatky. Na místě v den koncertu budou lístky za 800,- Kč.