Jdi na obsah Jdi na menu

Rainbow s Ritchiem Blackmorem se zastaví v Praze!

3. 11. 2017

Live: Ritchie Blackmore's Rainbow

Datum: 20.04.2018                                   Místo: O2 Arena, Praha

ritchie-blackmore-s-rainbow_2018.jpgRitchie Blackmore's Rainbow (foto - zdroj: hardrock.hu)

Projekt Ritchie Blackmore's Rainbow je jedinečný. Kapela v čele s legendárním kytaristou Deep Purple existovala jen něco málo přes deset let, ale bezesporu významně ovlivnila historii rockové hudby. Po zklamání z hudebního směru, jímž se tvorba Deep Purple ubírala, se Ritchie v roce 1975 rozhodl skupinu opustit, aby usiloval o osobní uměleckou vizi a realizoval vlastní hudební ambice. Následně se zrodili Ritchie Blackmore's Rainbow.

Všichni, kdo od muže v černém čekali bombastický rockový počin, byli zklamáni. Místo důrazu na svůj virtuózní kytarový styl Blackmore obohatil podobu své nové formace láskou k muzice velikána klasiky Johanna Sebastiana Bacha. Kombinací své romantické záliby v mystických středověkých motivech a vokálu výjimečného zpěváka Ronnieho Jamese Dia Blackmore vytvořil rockové písně se zřetelnými odkazy na renesanční a barokní hudbu dob minulých.

Po mnoha personálních podobách a rozchodech Rainbow odehráli poslední koncert 31. května 1997 v dánském Esbjergu. Muž v černém následně založil se svou ženou Candice renesanční projekt Blackmore's Night. A jak říkají, zbytek je historie...až doposud. Po dlouhé přestávce se v roce 2016 Blackmore úspěšně vrátil do říše rocku s novými, osobně vybranými hudebníky. Dál prohlubují svou ikonickou pověst a navazují na nepopiratelný odkaz Ritchie Blackmore's Rainbow.

Dokážou to i u nás, na jediném koncertě ve střední Evropě, který Rainbow odehrají 20. dubna v pražské O2 Areně. Vstupenky v cenovém rozmezí od 990,- Kč do 1490,- Kč jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal.