Jdi na obsah Jdi na menu

Red Snapper se vrací po sedmi letech do Prahy s novou deskou!

8. 4. 2015

Live: Red Snapper 

Datum: 28.04.2015                                           Místo: Lucerna Music Bar, Praha

red_snapper_2015.jpg

Britská skupina Red Snapper přiveze v úterý 28. dubna do pražského Lucerna Music Baru aktuální desku „Hyena”. Žánrově široce rozkročený kvartet je oceňován především pro průkopnické spojování živých nástrojů a elektroniky.

Novinka Hyena (Lo Recordings / 2014) je inspirovaná soundtrackem kultovního senegalského road movie „Touki Bouki” ze 70. let, který byl nedávno zrestaurovaný samotným Martinem Scorsesem. Red Snapper jezdili s filmem po Evropě více jak rok a doprovázeli naživo jeho promítání. Na konci dlouhého turné se kapela uchýlila do studia a díky častému vystupování nahrála pestré energické album. Odkaz 70. let se na nahrávce skvěle prolíná s pro ně typickým futuristickým pohledem na hudbu.

Při poslechu desky slyšíte vlivy Milese Davise, oldschoolové kvákadlo na kytaře, afro-beatové rytmy, ale i přes veškerou inspiraci hudbou minulého století z nahrávky čiší progresivní a inovativní přístup Red Snapper. Velkou změnou v tradičním zvuku kapely je přidání více klávesových nástrojů ve výsledném mixu, takže se deska může pyšnit mnoha silnými melodiemi. „Hyena” je odrazem práce Red Snapper uplynulých dvou dekád, ale není pouhým soundtrackem k filmu. Je to nadčasové Afrikou ovlivněné album, v jehož zvuku se spojuje minulost s budoucností.

Red Snapper vydali v 90. letech čtyři úspěšná alba u Warp Records / EMI Music, objeli svět, hráli společně s The Prodigy, Björk, Massive Attack, Fugees a mnoha dalšími. Spolupracovali se spoustou vokalistů (Beth Orton, Alison David) a remixovali Garbage, David Holmes anebo Lamb. Mají za sebou také skládání hudby pro několik filmů a reklamy.

Aktuální album „Hyena” zaznamenalo velice pozitivní ohlasy v médiích jak v Anglii, tak i na kontinentální Evropě. Red Snapper se naposledy představili v Praze na podzim roku 2008 na prestižním festivalu Electronic Beats. Přijďte si užít legendární živé vystoupení Red Snapper a jejich energický crossover funku, hiphopu, jazzu a affrobeatu. Právě teď jsou v mimořádné formě!

Red Snapper 2015:

Rich Thair – drums
Ali Friend – double bass
David Ayers – guitar
Tom Challenger – sax, keys, clarinet

Vstupenky jsou k dispozici za 450,- Kč + poplatky. Předprodej běží na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě v den koncertu budou lístky za 550,- Kč.

Web: musicbar.cz