Jdi na obsah Jdi na menu

Rocková legenda Vanilla Fudge vystoupí v České republice!

24. 12. 2013

Live: Vanilla Fudge

23.03.2014 Nová Chmelnice, Praha
25.03.2014 Klub Melodka, Brno

Foto - zdroj: ticketpro.cz

vanillafudge_2013.jpg

VANILLA FUDGE - velká legenda rockových dějin vystoupí v České republice na březnovém koncertě v Praze a v Brně!

Kapela vznikla již v roce 1967 a bude to tuzemská koncertní premiéra po neuvěřitelných 47 letech od vydání jejího albového debutu! V aktuální sestavě VANILLA FUDGE jsou tři původní zakládající členové - Mark Stein (hammond, zpěv), Vince Martell (kytara, zpěv) a známý bubenický čaroděj Carmine Appice. Kapelu ještě doplnuje basista Pete Bremy.
Psal se teprve rok 1967, když americká VANILLA FUDGE vtrhla na tehdejší hudební scénu jako neznámý živel z jiné planety. Stejnojmenné debutové album VANILLA FUDGE přineslo komplet coververze jiných autorů, ale zásadní novinkou a hudebním přínosem byl do té doby neslýchaný a nový zvuk rockové kapely.

V hudbě VANILLY dominovaly majestátní hammondky, symfonické postupy a košaté harmonie, doprovázené střídáním nálad, patosem, přechody a dramatickým vokálem. Zvuk VANILLA FUDGE se stal základním pilířem a inspiračním zdrojem pro nástup mohutné světové hardrockové vlny v roce 1970 i pro celou pozdější artrockovou a progresivní scénu. Klávesák Mark Stein silně ovlivnil varhanní sound Jona Lorda a Kena Hensleyho. Celkový zvuk ranných alb Deep Purple a Uriah Heep byl VANILLOU FUDGE znatelně poznamenán.

VANILLA FUDGE vydala ve své nejslavnější éře v letech 1967-1969 čtyři studiová alba. Nejslavnější hit "You Keep Me Hanging On" pochází z prvního alba, nejzdařilejší studiovkou je pak již autorské album "Renaissance" z roku 1968. Začátkem roku 1970 se kapela rozpadá. Později pak přichází několik krátkodobých reunionů v pozměněných sestavách (v letech 1982,1987,1991,1999). Kapela s již velkým odstupem od své slavné ranné éry vydává další studiová alba "Mystery" (1984) a "The Return" (2002).

Nadcházející evropské turné VANILLA FUDGE se třemi původními členy v sestavě bude určitě patřit mezi významné koncertní události roku 2014!

Vstupenky za 550,- Kč jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal, Ticket-Art a Eventim.

Více Informací:

Web klubu: http://www.novachmelnice.cz

Web klubu: http://www.melodka.cz

Pořadatel: http://www.ozzyapotkan.cz