Jdi na obsah Jdi na menu

Šansonová legenda Mireille Mathieu bude koncertovat v Praze!

9. 6. 2016

Live: Mireille Mathieu

Datum: 16.10.2016                                         Místo: Kongresové centrum, Praha

mireille_mathieu_2016.jpgMireille Mathieu (foto: Blue Gekko)

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupí společně se svým orchestrem 16. října v pražském Kongresovém centru.

Mathieu patří mezi nejvýznamnější šansonové zpěvačky historie. Slavná a dnes již legendární interpretka představí v Praze své nejlepší skladby, jako jsou například „Mon credo”, „Qu`elle est belle” nebo „Mon bel amour d`été”. Na pražském koncertě vystoupí s dvanáctičlenným orchestrem.

Rodačka z jihofrancouzského Avignonu prožila svou největší slávu v sedmdesátých letech minulého století, a od té doby se drží na špičce hudební scény. Jednoznačně patří mezi největší osobnosti francouzského, a tím pádem i světového, šansonu. Charismatická zpěvačka, která bývá často přirovnávána k ikonické Edith Piaf, během své kariéry nazpívala přes 1200 písní, vydala přes 40 alb a koncertovala na všech kontinentech planety. Mezi její největší hity patří písně „Mon credo”, „Qu`elle est belle” a „Mon bel amour d`été”. Během svého působení Mireille Mathieu spolupracovala například s Charlesem Aznavourem, Johnny Hallydayem, Julio Iglesiasem, Paulem Ankou nebo Frankem Sinatrou. Své fanoušky má tato šarmantní dáma po celém světě.

Dětství prožila Mireille Mathieu v jihofrancouzském městě Avignonu jako nejstarší ze třinácti dětí prosté rodiny. Poprvé vystoupila před publikem už ve svých čtyřech letech, kdy zpívala na půlnoční mši v místním kostele. Jak sama říká, tento okamžik byl prvním impulsem k tomu stát se profesionální zpěvačkou. Později nastoupila do umělecké školy a získala odborné vědomosti o zpěvu a hudbě. Zásadní pro její kariéru bylo setkání s věhlasným manažerem Johnnym Starkem, který mimo jiné zastupoval Edith Piaf. Toho Mireille Mathieu svým pěveckým nadáním úplně okouzlila a spolupráce společně s prvními úspěchy na sebe nenechala dlouho čekat. Zlomové bylo její působení ve Spojených státech amerických, kde si doslova podmanila publikum. Následovalo nesčetné koncertování v Las Vegas, Hollywoodu, New Yorku nebo San Francisku.

V Praze vystoupí Mireille Mathieu 16. října v Kongresovém centru, kde s kompletním orchestrem předvede ryzí francouzský šanson v tom nejvytříbenějším podání.

Vstupenky na pražský koncert Mireille Mathieu jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1090,- Kč do 3990,- Kč.