Jdi na obsah Jdi na menu

Slavní Pixies vystoupí v České republice!

27. 7. 2016

Live: Pixies

Datum: 17.11.2016        Místo: Forum Karlín, Praha

pixies_2016.jpgPixies (foto - zdroj: facebook.com)

Pixies ohlašují nové album, oficiálně vítají v kapele hráčku na basovou kytaru Paz Lenchantin a oznamují termíny světového turné, jehož jednou ze zastávek bude i koncert 17. listopadu v pražském Foru Karlín.

Pixies oznamují, že jejich druhé album po „znovusjednocení” nazvané „Head Carrier” vyjde 30. září (Pixies Music/[PIAS]). Dvanáctiskladbovou kolekci jedinečného sluchového koktejlu surrealismu, psychedelie, disonance a surf rocku kapely produkoval Tom Dalgety (Killing Joke, Royal Blood) a byla od poloviny letošního února do poloviny března nahrána v londýnském studiu Rak Studios.

Fanoušci si budou moci novou hudbu poprvé vyslechnout prostřednictvím předobjednávky alba a následným odemknutím okamžitého downloadu prvního singlu „Um Chagga Lagga”.

Album s originálním obalem dlouhodobého uměleckého ředitele skupiny, legendárního Vaughana Olivera, bude k sehnání v různých formátech a může být nyní předobjednáno. Speciální limitovaný deluxe box set nahrávky „Head Carrier” bude exkluzivně k dispozici na pixiesmusic.com a bude obsahovat CD, album na heavy-weight/180 gramovém černém vinylu a 24 stránkový buklet v nadměrné velikosti s texty písniček a asociativním originálním výtvarným dílem Vaughana Olivera. Jen na webových stránkách skupiny bude také k dostání balíček, který obsahuje deluxe box set, speciální tričko a plakát obalu velikosti gramodesky 12 x 12 palců. K zakoupení a k získání dalších podrobností navštivte pixiesmusic.com.

Pixies ve stálé sestavě - Black Francis, Joey Santiago a David Lovering – navíc oficiálně vítají baskytaristku Paz Lenchantin. Tato muzikantka je členkou kapely na koncertech od ledna 2014 a stala se nedílnou součástí v nahrávání „Head Carrier”. Její vyklidněný a snový soprán můžete slyšet jako hlavní vokál ve skladbě „All I Think About Now”.

Na podporu „Head Carrier” Pixies zahájí první část světového turné 2016 - 2017 jeho evropskou částí, která odstartuje 15. listopadu ve Vídni.

Níže jsou potvrzené koncerty evropské části turné:

15.11. - Stadthalle, Vienna, Austria
16.11. - HWS Arena, Poznan, Poland
17.11. - Forum Karlín, Praha, Česká republika
18.11. - Auditorium Stravinski, Montreux, Switzerland
20.11. - Sant Jordi Club, Barcelona, Spain
21.11. - Coliseum, Porto, Portugal
23.11. - Zenith, Paris, France
25.11. - Lotto, Antwerp, Belgium
27.11. - HMH, Amsterdam, The Netherlands

Vstupenky na pražské vystoupení Pixies jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a GoOut.cz za 1050,- Kč + poplatky. Na místě v den koncertu budou lístky za 1200,- Kč.