Jdi na obsah Jdi na menu

Soulový muzikant Alex Vargas poprvé rozněžní Prahu!

19. 10. 2018

Live: Alex Vargas        

Datum: 20.01.2019                              Místo: Chapeau Rouge, Praha

alex-vargas_2019.jpgAlex Vargas (foto - zdroj: fource.cz)

Dánský soulový zpěvák s jihoamerickými kořeny Alex Vargas stihl hlasem okouzlit fanoušky po celé Evropě. Ve své zemi hraje v těch největších klubech a aktuální desky „Cohere” se prodalo více než 50 tisíc kopií.

Momentálně Alex Vargas připravuje velmi očekávané EP, na které láká oznámením evropského turné. Jeho první pražský koncert se uskuteční 20. ledna v Chapeau Rouge.

O Alexovi se sice mluví jako o začínajícím interpretovi, ale pro samotného hudebníka je taková představa poněkud komická. Svůj soulem a elektro popem nasáklý sólový projekt rozjel teprve nedávno, s jinými formacemi však vystupuje přes patnáct let: „Hudbě se věnuji víc než půlku života, kromě nějakých starých brigád je to jediná práce, kterou znám. Na pódiu se cítím jako doma, je to něco, pro co jsem byl zrozený.”

Na počátku umělecké dráhy spolupracoval Alex Vargas s hitmakerem Girls Aloud Brianem Higginsem v produkčním domě Xenomania. Zde v roce 2009 vytvořil i debutové album své tehdejší kapely Vagabond, která dvakrát hrála na Glastonbury a jela turné společně s Jamesem Morrisonem i The Script. Než stihli natočit druhou desku, Alex Vargas se rozhodl formaci rozpustit a dal se na sólovou dráhu. V rámci té stihl spolupracovat i s taneční skupinou Above & Beyond na pěti písních z jejich nahrávky z roku 2015.

Letos si Alex Vargas troufl na první halovou show v domovské Kodani. Zde vyprodal sál pro 6 500 lidí a na festivalu Roskilde jeho vystoupení přihlíželo téměř dvacet tisíc diváků. Tam také zahájil další kapitolu kariéry. V novém singlu „Silent Treatment” se totiž rozhodl na chvíli ztišit okolní zvuky a dát největší prostor svému zasněnému falzetu.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici na webu fource.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz a Ticketmaster za 350,- Kč.