Jdi na obsah Jdi na menu

Stále energický Scooter roztančí České Budějovice!

15. 3. 2016

Live: Scooter

Datum: 11.06.2016             Místo: Výstaviště, České Budějovice

scooter2015.jpgScooter (foto - zdroj: ticketpro.cz)

Scooter, který zaparkuje 11. června na Výstavišti v Českých Budějovicích je skvělý stroj. Není to ale lehká elegantní italská Vespa, ani nostalgicky vzpomínaná domácí Čezeta. Tenhle nablýskaný krasavec má totiž motor seřízený minimálně v taktu 135 bpm a je to legendární německá kapela.

Scooter přijede z Hamburku spolu s kolonou kamiónů, aby předvedl velkolepou show, plnou světel, pyrotechnických efektů a hlavně hitů, na které s neutuchající energií tančí Evropa již od devadesátých let. Nekompromisní beaty, přesně se trefující do emocí nadšeného zábavychtivého publika, originální polodeklamovaný a polokřičený projev frontmana H. P. Baxxtera, jehož charisma a sex-appeal čas nijak nepoznamenal a hity „Hyper Hyper”, „Fire”, „How Much Is The Fish?”, „Ramp!”, „Maria (I Like It Loud)” nebo „Move Your Ass” - to vše rozhýbe poprvé také jihočeskou metropoli.

Scooter vytáhl letos eso z rukávu: Album, které kapela vydala začátkem února se totiž jmenuje „ACE” a hned po vydání se stalo třetím nejlépe prodávaným německým albem. Velkolepě pojaté turné, nazvané „Can’t Stop The Hardcore Tour 2016” pak skupinu provede stadióny a halami největších německých měst, zavítají také do Londýna, Glasgow nebo Moskvy. A 11. června se jedna z nejefektnějších show současnosti zastaví v Českých Budějovicích. Město nad soutokem Vltavy a Malše tak možná čeká největší spektákl v jeho historii.

„Na podzim jsme hráli po dlouhém čase zase v Praze, a zastavili jsme se s naší show také v Brně. Na české obecenstvo nedáme dopustit,” říká frontman H.P. Baxxter, a dodává s úsměvem: „Je skvělé, že můžeme poznat nové fanoušky na jihu Čech a hrát ve městě, které zrodilo jedno z nejlepších piv na světě!”

23 hitů v top ten, 30 milionů prodaných nosičů a na 90 zlatých a platinových desek za prodej. Tisíce koncertů po celém světě, desetitisíce fanoušků, neutuchající energie i propracovaná show s využitím nejmodernější techniky.  A také humor a nadhled, schopnost sebeironie. Tak zná Scooter celý svět. A v červnu jej takto poznají i České Budějovice. 

Scooter vznikli na základech novovlné a synthpopové kapely Celebrate the Nun, ve které se v roce 1986 v Hannoveru sešli H.P. Baxxter (vlastním jménem Hans Peter Geerdes) a Rick J. Jordan. V roce 1989 se setkávají v Hamburku s manažerem Jensem Thelem, se kterým nejdříve vytvoří remixovou skupinu Loop a posléze v roce 1993 vzniká Scooter. Dobře zprodukovaný a po všech stránkách dotažený projekt mixuje prvky happy hardcore a hard trance a staví na propracované pódiové show s řadou světelných a pyrotechnických efektů a samozřejmě na charismatu a projevu frontmana H. P. Baxxtera. Typickým se pro starší nahrávky Scooter také stalo používání zmutovaného frekvenčně zkresleného hlasu. V sestavě kapely se v roce 2006 často střídaný post druhého klávesisty stabilizuje s příchodem Michaela Simona.

Vstupenky na koncert v Českých Budějovicích jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro za jednotnou cenu 499,- Kč.