Jdi na obsah Jdi na menu

Suzanne Vega vystoupí letos dvakrát v České republice!

14. 4. 2016

Live: Suzanne Vega

04.06.2016 Porter Arena, Pardubice
05.06.2016 Kongresové centrum, Zlín

suzanne_vega_2016.jpg Suzanne Vega (foto - zdroj: Live Nation)

Americká zpěvačka Suzanne Vega potvrdila dva koncerty v České republice. Představí se fanouškům v Pardubicích a ve Zlíně.

Suzanne Vega patří mezi přední osobnosti folkové scény již od začátku roku 1980, kdy vystupovala v newyorských klubech v Greenwich Village jen s akustickou kytarou a zpívala vlastní folkové písničky.

Od vydání svého debutového, kritikou velmi dobře přijatého alba a především druhé desky s dvěma velkými hity vyprodává sály po celém světě.

Její koncerty nepostrádají emocionální náboj a naléhavost, což potvrdila mnohokrát i před českým publikem. Suzanne Vega se do České republiky pravidelně vrací, naposledy zde vystoupila v roce 2015.

Její ranou kariéru ovlivnili umělci jako Bob Dylan, Leonard Cohen nebo Joni Mitchell. Svou šarmantní neokázalostí a výjimečným citem pro vykreslení příběhů velkoměsta a poetiky ulice si Suzanne Vega získala přízeň publika na obou stranách oceánu.

V roce 1987 se objevuje její první hit „Luka” z velmi úspěšného druhého alba „Solitude Standing”.

Na začátku devadesátých let svět obletěl další obrovský hit „Tom´s Diner” – remix skladby ze stejného alba v podání britských DNA, který původně vznikl jako bootleg bez svolení autorky.

Do současné doby Suzanne Vega vydala 8 studiových alb, poslední deska „Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles” vyšla v roce 2014.

Suzanne Vega aktivně spolupracuje s Amnesty International, účinkuje pravidelně na charitativních akcích a pořádá nejrůznější dobročinné koncerty. Startovním momentem k těmto aktivitám byla skladba „Luka”, která je napsána z pohledu zneužívané dětské oběti. I díky těmto aktivitám ji pojilo dlouholeté přátelství s Václavem Havlem.

Suzanne Vega se představí nejprve v sobotu 4. června v pardubické Porter Areně a o den později ve zlínském Kongresovém centru. Ceny vstupenek jsou rozdílné. Do Pardubic se zájemci podívají za 690,- Kč, v den akce pak budou lístky za 890,- Kč. Zlín nabízí vstupenky v cenovém rozmezí od 990,- Kč do 1390,- Kč. K dispozici jsou v předprodejní síti Ticketpro.