Jdi na obsah Jdi na menu

Talentovaný mladík Jake Bugg míří s novou deskou do Prahy!

11. 9. 2016

Live: Jake Bugg                                                Support: Blossoms

Datum: 16.11.2016                                          Místo: Lucerna-Velký sál, Praha

011---jake-bugg.jpgJake Bugg (foto: Angelika Špicarová)

Jake Bugg vydal 17. června nové album „On My One” na Virgin EMI. Opojný první singl „Gimme The Love”, skvělý mix funkových bicích a kvákavé kytary, zněl éterem a zaznamenal velký ohlas. S aktuální deskou se Jake samozřejmě chystá i na turné a 16. listopadu odehraje koncert ve Velkém sále pražské Lucerny.

Nové album je pojmenované podle rčení z Jakeova rodného Nottinghamu a název nemohl být trefnější. Místo „já sám” se tam říká „já jeden”. Jake to komentuje takto: „V mnoha ohledech to tohle album vystihuje, protože to bylo skoro všechno jen na mně. Vidím to jako další logický krok ve svém vývoji písničkáře. Byla to výzva, ale cítil jsem, že se do toho musím pustit.”

Jake složil všech jedenáct písniček, nahrál většinu nástrojů a produkoval převážnou část desky (Jacknife Lee produkoval 3 skladby). Výsledek je ohromující. Po neuvěřitelném úspěchu jeho prvních dvou alb – dvouplatinovém debutu z roku 2012 nazvaném prostě „Jake Bugg” a top five albu z roku 2013  „Shangri La” – je Jake jedním z nejtalentovanějších mladých hudebníků v Británii.

Deska se nahrávala v Londýně, Los Angeles a Nottinghamu, vrcholnými skladbami jsou dojemná „Love, Hope And Misery” s velkým sborem, dupačka „Bitter Salt”, soulová „Never Wanna Dance” i titulní píseň alba.

Přes veškerou svou rozmanitost je srdcem „On My One” blues. „Blues je můj oblíbený žánr,” připouští Jake. „Ať je to soul nebo hip hop, všechno to vyrůstá z blues. Pro mě je blues zpívání o emocích a vyjádření vaší bolesti tak, že to ostatní cítí. V tom je krása té hudby. Když nic jiného, rád bych si myslel, že jsem to na téhle desce dokázal.”

Natočit do jedenadvaceti tři alba není hračka. A natočit desku jako „On My One”, která se přelévá z blues do popu, z rapu do folku a ze soulu do country prostřednictvím vynikajících songů je už mistrovský tah. Užijte si jízdu!

Vstupenky na pražské vystoupení Jakea Bugga jsou k dispozici v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal za 720,- Kč + poplatky. Na místě v den koncertu budou lístky za 900,- Kč.