Jdi na obsah Jdi na menu

The Beach Boys se představí v České republice!

1. 12. 2016

Live: The Beach Boys

Datum: 10.06.2017         Místo: Kongresové centrum, Praha

the-beach-boys-2017.jpgThe Beach Boys (foto - zdroj: thebeachboys.com)

V pražském Kongresovém centru vystoupí 10. června legendární americká kapela The Beach Boys, která se do dějin populární hudby zapsala hity jako „Surfin' USA” nebo „Good Vibrations”. Na území České republiky zahraje po téměř padesáti letech.

Kalifornská skupina The Beach Boys vznikla v roce 1961 v Hawthorne. Založili ji tři bratři Wilsonové: Brian, Carl a Dennis a jejich bratranec Mike Love. Během krátké doby se formace stala nejpopulárnější americkou kapelou a ve světovém měřítku se jí mohly rovnat jedině The Beatles. Její doménou byly silné melodie a především vynikající vícehlasy, kterými se inspirovala řada dalších skupin. Postupem doby se od přímočarých písniček o surfování, rychlých autech a krásných dívkách přesunuli do pozice představitelů progresivního rocku druhé poloviny 60. let.

V roce 1965 se k Beach Boys připojil skladatel Bruce Johnston aby nahradil Glena Campbella. Johnston je nejen skvělý skladatel, ale i zpěvák a spolupracoval s opravdovými legendami, jako jsou Elton John nebo Pink Floyd.

Role Mika Lova jako frontmana kapely někdy zastiňuje jeho význam skladatele. Právě první hit „Surfin' USA” pochází z jeho pera. Mike Love spolu s bratrancem Brianem Wilsonem napsal klasiky jako je „Fun, Fun, Fun”, „I Get Around”, „Help me Rhonda”, „California Girls” a „Good Vibrations”.

Beach Boys i po více než 50 letech na hudební scéně předvedou v Praze svým fanouškům, že neztratili nic ze své lehkosti a tvořivosti. Můžeme se těšit na jejich největší hity a skvělou atmosféru.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal v cenových relacích od 1090,- Kč do 3990,- Kč.