Jdi na obsah Jdi na menu

The Cinematic Orchestra se představí v Praze!

28. 10. 2015

Live: The Cinematic Orchestra

Datum: 15.11.2015          Místo: Lucerna Music Bar, Praha

023---the-cinematic-orchestra.jpgThe Cinematic Orchestra (foto: Angelika Špicarová)

Britská skupina The Cinematic Orchestra vyjíždí na velké turné, jenž se zastaví ve třinácti evropských zemích. Hvězdy kultovního labelu Ninja Tune zavítají i do České republiky, vystoupí 15. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Show je součástí série dvaceti koncertů u příležitosti 20. narozenin klubu.

Po intenzivním období stráveném v nahrávacím studiu a následném obrovském úspěchu koncertu v londýnském Roundhouse, který byl vyprodaný během šesti hodin, se The Cinematic Orchestra vrací zpět na evropská pódia. V rámci turné k nové desce odehrají 22 koncertů ve 13 zemích a představí svou aktuální velkolepou show obsahující zbrusu nové skladby i léty prověřené hity. Hlavní postavu kapely skladatele a producenta Jasona Swinscoea na turné doprovodí saxofonista Tom Chant, zpěváci Heidi Vogel a Larry Brown, excelentní bubeník Luke Flowers a další hudebníci z Evropy a Spojených států.

006---the-cinematic-orchestra.jpgHeidi Vogel (foto: Angelika Špicarová)

The Cinematic Orchestra založil v roce 1999 Joe Swinscoe a už jejich debutové album „Motion” (1999) zaznamenalo nadšené ohlasy. V roce 2001 dostala skupina nabídku na vytvoření hudby pro kultovní němý film „Man With A Movie Camera”, s kterým objela svět a vydala stejnojmenné CD a DVD. Většina kompozic původně složených pro projekt „Man With A Movie Camera” byla adaptována pro druhou studiovou desku „Every Day” (2002), na které hostují vokalisté Fontella Bass a Roots Manuva.

Zatím poslední studiové album „Ma Fleur” vyšlo v roce 2007. O rok později The Cinematic Orchestra vydali živák z Royal Albert Hall. V roce 2011 skupina uskutečnila sérii vystoupení v londýnském Barbican Centre, kde doprovázela klasické němé filmy. Nejlepší momenty série vyšly v roce 2012 na album „The Cinematic Orchestra Presents: In Motion #1”.

Vstupenky na pražský koncert The Cinematic Orchestra za 700,- Kč (+ poplatky) jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim.

Web klubu: musicbar.cz