Jdi na obsah Jdi na menu

The Dandy Warhols se vrací do Prahy s novou deskou!

18. 2. 2017

Live: The Dandy Warhols

Datum: 22.02.2017                         Místo: Lucerna Music Bar, Praha

the-dandy-warhols-2017.jpgThe Dandy Warhols (foto: Jake Owens)

Po necelých dvou letech se 22. února do Lucerna Music Baru vrátí americká kapela The Dandy Warhols pocházející z Portlandu ve státě Oregon. The Dandy Warhols objeli svět, vydali pár velkých hitů a do Prahy přivezou nové album „Distortland”.

Tři dny poté, co The Dandy Warhols dokončili nahrávání svého devátého alba „Distortland”, tíha 7000 kg dešťové vody, která napršela na střechu jejich studia, ji probořila a do studia natekly stovky litrů vody a spadlo velké množství střešního materiálu. Naštěstí pro kapelu v poměrně vhodný okamžik, pár dní před tím, než studio zamkli a odjeli na turné. Podařilo se jim zachránit, co se dalo.

„Distortland” je svým způsobem nahrávka o chybějícím štěstí a o měnícím se Portlandu, jehož obraz nabývá rozpitých kontur. „Všiml jsem si, že v písničkách je spousta zkreslení, a to i na nečekaných místech,” říká Taylor-Taylor. „Zkreslení bicích, kláves, vokálů, nejen kytar. Dokonce i v akustických pasážích. A Portland je takový 'Distortland' - území zkreslení. Naše hudba je organizovaný chaos,” dodává Taylor-Taylor.

The Dandy Warhols vskutku vždycky kouzelně míchali čisté s nezvyklým, rytmické s nepředvídatelným a štěrk s leskem. Od svého vzniku v roce 1994 projížděli elegantně všemi hudebními klimaty, bez autocenzury a filtrů. „Distortland” je první deska skupiny na labelu Dine Alone a jejich první LP od předešlého alba „This Machine” z roku 2012.

Vstupenky na pražské vystoupení The Dandy Warhols za 400,- Kč + poplatky jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu musicbar.cz nebo v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu budou lístky za cenu 500,- Kč.