Jdi na obsah Jdi na menu

The Kills přijedou premiérově do Prahy!

16. 12. 2016

Live: The Kills          

Datum: 06.06.2017                 Místo: Roxy, Praha

the-kills-2016.jpgThe Kills (foto - zdroj: pitchfork.com)

Americko-britské duo The Kills se nakonec přeci jen představí českému publiku, a to 6. června 2017 v klubu Roxy. Přičemž v srpnu letošního roku museli z důvodu akutní nemoci Alison Mosshart zrušit pražský koncert v rámci turné k aktuální desce „Ash & Ice”. Majitelům vstupenek na původí termín je dána možnost vrácení a to přímo u předprodejců.

Seznámení zpěvačky Alison Mosshart a kytaristy Jamie Hince je tak trochu osudovým. Ještě, když Alison působila v punk rockové kapele Discount a Jamie ve více jemnější formaci Scarfo, potkali se náhodou na hotelu. Od první chvíle bylo jasné, že se budou skvěle hudebně doplňovat. Když se Alison vrátila zpět na Floridu, skládali hudbu na dálku a posílali si své nápady přes oceán. Chyběl už jen kousek k tomu, aby se přestěhovala do Londýna a tím společně započali novou kapitolu se jménem The Kills, dříve pod přezdívkami VV and Hotel.

Hned první EP „Black Rooster” vydali pod dominantním labelem Domino Records, který v té době ulovil i Franz Ferdinand. Surový garážový lo-fi sound okořeněný maličko přidrzlým, ale lascivním hlasem Alison si brzy získal svůj okruh fanoušků a tak začala dvojice pracovat na dalších albech. Každé z nich zní trochu jinak a je znát, že se snaží stále objevovat nový způsob vyjádření. To s sebou přineslo post punkového ducha, ale i indie hitovky jako je třeba „Last Day of Magic” nebo „Cheap and Cheerful” - skladby, které mají na Youtube přes 3 miliony zhlédnutí. Už jen díky této různorodosti je jasné, že The Kills nepotřebují nikoho dalšího - potřebují jen jeden druhého.

Po několikaroční odmlce teď následuje čas na popsání dalšího listu knihy. Nejenže absolvují spoustu koncertů v klubech a na festivalech jako je třeba Coachella, Pukkelpop nebo Off Festival, ale také mají v plánu support shows pro Jacka Whitea nebo The Black Keys. Letos v červnu vydali už pátou desku „Ash & Ice”. Během její tvorby hledali inspiraci i v dubstepu a reggae a sama Alison se nechala slyšet, že je „completely different”.

K dispozici je pouze 200 volných vstupenek v ceně 550,- Kč + poplatky, jejichž předprodej začne v pátek 16. prosince od 10:00 hodin v síti GoOut.cz a v NoDu od 16:00 hodin. Nedoporučujeme váhat, lístky se na minulý termín vyprodaly velmi rychle.