Jdi na obsah Jdi na menu

The Parov Stelar Band míří do České republiky!

10. 9. 2015

Live: The Parov Stelar Band

Datum: 11.12.2015                      Místo: Pavilon B, BVV Brno

019---the-parov-stelar-band.jpgThe Parov Stelar Band (foto: Angelika Špicarová)

Po vyprodaném pavilonu G1 přijede kompletní sestava The Parov Stelar Band po necelých dvou letech zpět do Brna, aby představila své nové album „The Demon Diaries”.

Elektroswing patří v dnešní době snad k nejvíce oblíbeným tanečním stylům, i když se stále jedná o poměrně „mladou” záležitost. U zrodu tohoto směru stál – ve svých začátcích ještě poměrně neznámý Marcus Füreder, dnes už vystupující pouze coby Parov Stelar. Původem DJ, jehož hlavním zaměřením bylo techno a minimal, byl také velkým fanouškem jazzu, swingu a blues. A stačilo málo – spojit tyto právě docela vzdálené směry a přidat do hitu od jedné z největších jazzových zpěvaček všech dob Billie Holiday rytmus a velký objev byl na světě. Marcus tak začíná stále více experimentovat, své oblíbené žánry míchá dohromady a postupně píše i své vlastní kousky.

V roce 2004 Marcus vystupuje už coby Parov Stelar a zakládá i svou vlastní nahrávací společnost Etage Noir Recordings. Už jedny z jeho prvních oficiálních počinů – EP „Kiss Kiss” a deska „Rough Cuts” se setkávají s velkým zájmem veřejnosti.

Spojením elektronické hudby s živými nástroji a specifickou atmosférou, vycházející ze 30. let 20. století, se mu podařilo stvořit jedinečnou a nezaměnitelnou hudbu. Originální a nostalgické retro nahrávky 30. let s příměsí elektronických beatů způsobily v hudebním světě velkou senzaci a kromě koncertních hal je můžeme stále častěji slýchat také ve filmech, nebo v reklamách.

Parov Stelar si později ke svému vystupování přizval také živé nástroje, až vznikl šestičlenný The Parov Stelar Band, se zpěvačkou Cleo Panther. Jejich strhující show je vyhledávána příznivci po celé Evropě i v zámoří. V České republice si The Parov Stelar Band díky svým dosavadním excelentním vystoupením vybudoval velkou základnu věrných fanoušků.

008---the-parov-stelar-band.jpgThe Parov Stelar Band (foto: Angelika Špicarová)

V Brně The Parov Stelar Band poprvé vystoupil v březnu roku 2014 a jeho show byla okamžitě vyprodaná. Po tomto fenomenálním úspěchu se téměř po dvou letech vrátí. Tentokrát tuzemským fanouškům představí v rámci koncertního turné svou aktuální desku „The Demon Diaries”, nebudou ale chybět ani jeho starší hity! Pokud jste už některé ze singlů z nového alba slyšeli, jistě tušíte, že se bude jednat opět o velkolepý zážitek. Právě album „The Demon Diaries” je výjimečně hodnoceno také hudebními kritiky – v mnoha ohledech se jedná o zatím nejvýraznější, nejosobitější a nejzábavnější počin, který má Parov Stelar „na svědomí”.

The Parov Stelar Band zahrají 11. prosince v pavilonu B na brněnském výstavišti. Vstupenky na koncert za 790,- Kč (VIP za 990,- Kč) jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro.