Jdi na obsah Jdi na menu

The Wombats představí v Praze novou desku Glitterbug!

13. 8. 2015

Live: The Wombats

Datum: 17.11.2015                               Místo: Lucerna Music Bar, Praha

thewombats2015.jpgThe Wombats (foto - zdroj: GoOut.cz)

Liverpoolská indie rocková kapela The Wombats vydala 13. dubna třetí studiové album s názvem „Glitterbug”.

The Wombats znějí na nové desce vyspěle, ale stále si drží svou mladistvou jiskru, díky které si podmanili fanoušky po celém světě. Vydání doprovází masivní turné, v rámci něhož se trio vrátí 17. listopadu do pražského Lucerna Music Baru, kde zazářilo na sklonku roku 2011.

016---the-wombats.jpgThe Wombats (foto: Angelika Špicarová)

Novinku „Glitterbug” produkovali sami Wombats (Mathew „Murph” Murphy – kytara a zpěv, Tord Øverland Knudsen – basa, Dan Haggis – bicí) společně s Markem Crewem z Bastille. Pro kapelu je „Glitterbug” zatím nejosobnější nahrávkou.

„Většinu jsme nahrávali s Markem Crewem v panelácích jiholondýnského Battersea,” popisuje nahrávací proces Murphy. Na rozdíl od předchozích dvou alb se do tvůrčího procesu zapojili více i ostatní členové kapely. „Do všeho to vdechlo trochu čerstvého vzduchu. Pro mě bylo fajn, že jsem nemusel skládat každou písničku,” komentuje Murphy.

Album je inspirované Murphyho pobytem v Los Angeles, kde byl podle svých slov vtažen do velkoměstského mixu přepychu a úzkosti. Při skládání písniček na „Glitterbug” se zaměřil na nápad psát o bouřlivém vztahu s fiktivní ženou z Los Angeles.

K inspiraci stojící za deskou zpěvák dodal: „Jak šel čas, jezdil jsem do Los Angeles stále víc a ta myšlenka ve mně rostla. Deska je o závisti, boji, přetvářce, obavách a strachu, kterým nás LA, a vlastně i každé velké město na světě, obklopuje.”

Koncert The Wombats proběhne v rámci série 20 koncertů u příležitosti 20. výročí Lucerna Music Baru. Klub již zveřejnil několik jmen narozeninové šňůry – velšskou zpěvačku Marina and the Diamonds, legendy jazz-funku a soulu Incognito, The Cinematic Orchestra a Jaga Jazzist ze stáje Ninja Tune, amerického rappera Taliba Kweli a britskou skupinu Dub Pistols. Další koncerty výroční série budou odhaleny v průběhu několika týdnů.

Vstupenky jsou k dispozici za 640,- Kč + poplatky na pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatku), na webu musicbar.cz a v sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě v den koncertu budou lístky za 740,- Kč.