Jdi na obsah Jdi na menu

Trans-Siberian Orchestra vystoupí premiérově v České republice!

6. 1. 2014

Live: Trans-Siberian Orchestra

Datum: 24.01.2014          Místo: Kongresové centrum, Praha

trans-siberianorchestra2014.jpg

Americká progresivní rocková kapela Trans-Siberian Orchestra, která má na svém kontě přes 10 milionů prodaných alb a více než 9 milionů návštěvníků koncertních show po celém světě, poprvé vystoupí v České republice. 

Trans-Siberian Orchestra slaví 15 let nepřetržité hudební kariéry na turné World Tour 2014, jehož součástí je i pražský koncert 24. ledna v Kongresovém centru. „Tentokrát jsme naše vystoupení pojali jako pořádný rockový koncert, dříve šlo vždy spíše o rockové opery. Zazní jak známé hity, tak i písně, které nikdy na CD nevyšly a které si schováváme na naše budoucí desky. Slyšet tenhle exkluzivní výběr naživo, to je něco!“ přibližuje repertoár zakladatel Trans-Siberian Orchestra, známý producent, skladatel a textař Paul O'Neill.

Diváky čeká mimořádně intenzivní zážitek – skvělá hudba v podání výtečných sólistů a více než osmdesátičlenného sboru, podkreslená laserovou show, nejmodernějšími pyrotechnickými a vizuálními efekty.

Trans-Siberian Orchestra (TSO) je komerčně velice úspěšným naplněním snahy Paula O'Neilla (spolupracoval např. s Aerosmith, Humble Pie, AC/DC, Joan Jett, Scorpions a dalšími kapelami či interprety) dát progresivnímu rocku zcela novou dimenzi. Hudební styl TSO bývá přirovnáván k originální směsici Pink Floyd, The Who a Yes, do hard rocku a heavy metalu přináší prvky klasické hudby, své party hraje symfonický orchestr, výrazně posílena je zpěvácká sekce.

Věhlas TSO přinesla série rockových oper Christmas Eve and Other Stories, The Christmas Attic, Beethoven's Last Night, The Lost Christmas Eve. Od roku 2010 patří alba TSO k deseti nejprodávanějším z katalogu Atlantic Records/ Warner Bros, celkem se jednotlivých alb prodalo více než 10 milionů kusů. Časopisy Billboard Magazine a Pollstar zařadily TSO mezi deset nejúspěšnějších kapel první dekády nového tisíciletí měřeno celkovým počtem prodaných vstupenek na koncerty. "Byli jsme jednou z prvních kapel, která měla automatický systém synchronizující lasery, světla a pyrotechniku s rytmem hudby. Je to neuvěřitelně drahé, ale neuvěřitelně cool", vzpomíná Paul O'Neill.

Vstupenky se pohybují v cenových relacích od 590,- Kč do 1990,- Kč a jsou v prodeji v síti Ticket-Art.