Jdi na obsah Jdi na menu

Uhrančivý hlas Anny von Hausswolff se rozezní Prahou!

26. 2. 2016

Live: Anna von Hausswolff                  Support: Nebulosa

Datum: 04.03.2016                                 Místo: Palác Akropolis, Praha

anna_von_hausswolff_2016.jpgAnna von Hausswolff (foto - zdroj: Palác Akropolis)

Uhrančivý hlas, varhany a goticky načechrané písně. Švédská hudebnice Anna von Hausswolff přijede do Prahy s novým albem, vystoupí 4. března v Paláci Akropolis. Jako support se představí švédský projekt Nebulosa.

Jako dítě si Hausswolff oblíbila navštěvovat nedaleké tajemné místo opředené mnoha příběhy, kam si chodila cvičit fantazii. Podobnou analogii jde vztáhnout i na album „The Miraculous”. Čím dál je totiž její fantazie od reálného světa, tím zajímavější skladby vytváří.

Na novince „The Miraculous” z ní varhany na první poslech dělají rozpoznatelnou písničkářku. Pro Hausswolff ale tento nástroj není jen teatrálním marketingovým tahem jako v případě Lindsey Stirling či dubstepové Vanessy Mae. Sakrální zvukový charakter nástroje jí pomáhá vykreslit podstatu textů, které jsou typicky skandinávské tím, jak se v nich plynule slévá realita s nadpřirozenem.

Jak ukazuje třeba skladba „Come Wander With Me / Deliverance”, Hausswolff sama sebe nezavírá v kleci gotického kýče. Ačkoliv celestiálními nápěvy v počátku nic takového nenaznačuje, během jedenáctiminutové jízdy pomalu sešlapává pedál až k podlaze a po vzoru Swans před sebou valí dronemetalové plochy, postrockové kolébání a střapaté riffy.

Vstupenky na pražský koncert Anny von Hausswolff jsou k dispozici na webu palacakropolis.cz a v síti GoOut.cz za 450,- Kč ke stání a za 500,- Kč k sezení. Lístky lze také pořídit v síti Ticketpro, kde je cena navýšená o poplatky prodejce.