Jdi na obsah Jdi na menu

V Brně proběhne slavnostní galakoncert Heleny Vondráčkové!

19. 3. 2015

Live: Helena Vondráčková     

Datum: 26.03.2015                                Místo: Sono Centrum Music Club, Brno

helenavondrackova2015.jpgFoto - zdroj: vondrackova.cz

Mezinárodně nejúspěšnější česká zpěvačka populární hudby oslavila neuvěřitelných pět desetiletí na scéně! Nyní se po roce vrací opět do Brna. Písně jako „Přejdi Jordán”, „A Ty se ptáš co já”, „Já půjdu dál”, „To tehdy padal déšť”, „Sladké mámení”, „Dlouhá noc”, „Lásko má já stůňu” nebo „Červená řeka” zazní naživo v podání Heleny Vondráčkové na jejím galakoncertě 26. března v moderním hudebním sále Sono Centrum Music Club v Brně.

Helena Vondráčková zahájila pěveckou dráhu vítězstvím v soutěži Hledáme nové talenty 1964. O rok později se díky hitům „Červená řeka” a „Pátá” stala Zlatou slavicí a nastoupila do angažmá v divadle Rokoko. V 70. letech byla Helena nejexportovanější českou zpěvačkou. Točila alba pro zahraniční společnosti (Japonsko, Západní Německo) a pravidelně vystupovala na světových festivalech a pódiích (Kanada, Brazílie, Kuba, Turecko). Největší úspěch měla s písní „Malovaný džbánku”, se kterou získala v roce 1977 Grand Prix v polských Sopotech. V 80. letech se více soustřeďovala na domácí publikum. Natáčela pravidelně dlouhohrající desky a podnikala koncertní šňůry. Několik let spolupracovala s Orchestrem Gustava Broma a Jiřím Kornem, později měla vlastní program „Velká neónová láska” s doprovodnou skupinou Bacily. Do roku 1985 se pravidelně objevovala na druhém nebo třetím místě v anketě Zlatý slavík.

Po roce 1989 nastal v české populární hudbě útlum, který začátkem 90. let změnil příchod muzikálů. Byla s úspěchem obsazena do hlavní ženské role hned toho prvního – Bídníci. Vydala „Broadway album” plné známých muzikálových melodií, dvě vánoční alba a velmi úspěšný výběr „Zlatá Helena” s hitem „Já půjdu dál”.

Dalším milníkem v její kariéře se stal rok 2000, kdy vydala album „Vodopád”, plné moderních převážně tanečních skladeb. Stala se nejprodávanější zpěvačkou roku, píseň „Dlouhá noc” byla zvolena hitem roku a od té doby se opět objevuje na prvních místech ankety Český slavík. V roce 2002 jí Akademie české populární hudby zvolila Zpěvačkou roku. V roce 2005 vystupovala v prestižní Carnegie Hall v New Yorku, ve které byla s úspěchem již před pěti lety jako host Karla Gotta. Ztvárnila roli Grizabelly v české verzi muzikálu „Cats” („Kočky”) a oslavila 40 let své kariéry vydáním profilového 4-CD „Zlatá kolekce” a velkou televizní show „Holka od Červený řeky”. V roce 2006 získala v anketě Český slavík 3. místo.

V roce 2014 oslavila Helena 50 let na scéně. Při této příležitosti vyšlo u Supraphonu 2CD „Best Of The Best” mapující všechny hudební etapy této špičkové zpěvačky. Kolekce obsahuje všechny nejoblíbenější nahrávky – celkem 41 písní v originálních verzích. Mimo to Helena natočila nové vánoční album „Kouzlo Vánoc” s nejpopulárnějšími písněmi, které o Vánocích poslouchá celý svět: „Padá sníh” („Let It Snow”; známá např. v podání Franka Sinatry), „Hodně štěstí” („Happy Xmas” Johna Lennona a Yoko Ono), „Bílé Vánoce” („White Christmas” Irvinga Berlina) či „Na Vánoce k našim” („Driving Home For Christmas”, kterou napsal Chris Rea).

Vstupenky na galakoncert Heleny Vondráčkové jsou k dispozici exkluzivně v síti Ticketpro v cenových relacích od 600,- Kč do 1680,- Kč.

Pořadatel: www.brnokoncert.cz