Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze bude koncertovat úžasná Marianne Faithfull!

6. 9. 2015

Live: Marianne Faithfull

Datum: 29.10.2015                               Místo: Divadlo Archa, Praha

marianne_faithfull_2015.jpgMarianne Faithfull (foto - zdroj: archatheatre.cz)

Britská zpěvačka, která byla hvězdou už v 60. letech a prošla bouřlivým životem jako málokdo, slaví 50 let na hudební scéně. V rámci světového turné vystoupí Marianne Faithfull 29. října i v pražském Divadle Archa.

50th Anniversary World Tour bude ohlédnutím za umělecky velmi zajímavým a na osobní karamboly značně bohatým životem Marianne Faithfull, která příští rok oslaví sedmdesátiny. Z naivní popové zpěvačky 60. let se propracovala v respektovanou nejprve rockovou interpretku, posléze směřovala stále blíže k osobité podobě šansonu.

Marianne Faithfull je nestárnoucí můza řady rockerů, ale i inovátorka, která proslula spoluprací s o generaci mladšími hudebníky jako jsou Beck, PJ Harvey, Damon Albarn, Billy Corgan, Antony Hegarty, Jarvis Cocker nebo Anna Calvi. V loňském roce vydala album „Give My Love To London” s autorskými příspěvky mj. Nicka Cavea nebo Rogera Waterse.

Kromě své umělecké tvorby je Marianne Faithfull známá i svým životním stylem. V 60. letech byla oficiální milenkou Micka Jaggera, který pro ni napsal její největší hit „As Tears Go By”. Dlouhá léta byla závislá na drogách, úspěšně se ale nakonec vyléčila.

V České republice koncertovala Marianne Faithfull už několikrát, mimo jiné v roce 2007 jako hlavní hvězda uzavírala festival Colours of Ostrava.

Vstupenky na pražský koncert Marianne Faithfull za 490,- Kč ke stání a 690,- Kč k sezení + případné poplatky jsou k dispozici v pokladně Divadla Archa a v sítích Ticketportal a Ticketpro.