Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze proběhne křest nového alba Dagmar Peckové!

11. 2. 2015

Live: Dagmar Pecková

Datum: 24.03.2015                                    Místo: Rudolfinum, Praha

dagmar_peckova_2015.jpgDagmar Pecková (foto: Petr Kurečka)

V Dvořákově síni pražského Rudolfina se uskuteční 24. března slavnostní koncert a křest nového alba mezzosopranistky Dagmar Peckové s názvem „Hříšnice“.

Za provokativním názvem nové desky, která bude poprvé exkluzivně v prodeji právě na tomto koncertě, se skrývá pozoruhodná dramaturgická myšlenka. Tím, co spojuje život moderního člověka s hrdinkami antické mytologie, je princip hříchu a odpuštění. Snad všechny zde ztvárněné postavy jsou ženy chytré a mocné, často obdařené nadpřirozenými schopnostmi. Ženy odhodlané použít nejsilnějších prostředků, aby získaly, po čem touží nebo aby se pomstily. Ženy zrazené lstí či zraněné vlastní láskou. Avšak jedinou cestou z hříchu je odpuštění.

Během jedinečného koncertu, kde zazní skladby Richarda Strausse, Antoine Mariotta či Richarda Wagnera a dalších, vystoupí vedle Dagmar Peckové mimo jiné sólisté Peter Mikuláš (bas) a Ivana Veberová (soprán), Kühnův smíšený sbor, doprovází PKF – Prague Philharmonia, pod taktovkou Aleksandara Markoviće. Moderuje Jitka Novotná.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových relacích od 300,- Kč do 2900,- Kč.