Jdi na obsah Jdi na menu

V Praze zaburácejí progmetaloví Pain Of Salvation!

25. 3. 2017

Live: Pain Of Salvation            Support: Port Noir    

Datum: 01.04.2017                                Místo: Rock Café, Praha

pain-of-salvation-2016.jpgPain Of Salvation (foto - zdroj: facebook.com)

Pražský klub Rock Café bude 1. dubna hostit švédské představitele progresivního metalu Pain Of Salvation. Ti letos po šesti letech vydali novou desku „In The Passing Light Of Day” a míří na pódia doslova po svém znovuzrození. Frontman skupiny Daniel Gildenlöw se vrátil po těžké nemoci, dal dohromady novou sestavu a vzkázal fanouškům, že je zpět a v plné síle.

Pain Of Salvation se zrodili v hlavě tehdy jedenáctiletého Daniela. To se psal rok 1984 a skupina kamarádů založila kapelu Reality. V roce 1991 již nesli současný název a o šest let později vydali prvotinu „Entropia”. Na ní vystavěli základy svého stylu, který se opírá o tvrdý, až metalový podklad s výraznými progresivními prvky, odkazujícími na art rock sedmdesátých let. Kromě vypravěčského stylu pojetí skladeb, kdy se střídají tvrdé pasáže s těmi jemnějšími a klidnějšími, se dalším poznávacím znamením stal výrazný hlasový projev samotného frontmana, který má rozsah čtyři oktávy.

Pain Of Salvation mají na kontě devět řadových alb a do Prahy, kromě průřezu dosavadní tvorbou, jedou propagovat svou poslední nahrávku, která vyšla letos v lednu. Ta je svým pojetím návratem ke kořenům.

Vzhledem k okolnostem, které vznik nové desky předcházely, bude návštěva tohoto velmi zajímavého hudebního tělesa jistě neotřelá a slibuje nevšední hudební zážitek. Před samotnými Pain Of Salvation zahrají Port Noir.

Vstupenky na pražský koncert Pain Of Salvation za 550,- Kč + poplatky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a přes obscure.cz (bez poplatků).