Jdi na obsah Jdi na menu

Virtuózní kytarista Kenny Wayne Shepherd zahraje v Praze!

3. 2. 2014

Live: Kenny Wayne Shepherd Band

Datum: 18.05.2014                             Místo: Lucerna Music Bar, Praha

001---kenny-wayne-shepherd-band.jpgKenny Wayne Shepherd (foto: Angelika Špicarová)

Lucerna Music Bar uvítá 18. května v rámci série klubových koncertů United Islands České spořitelny amerického bluesového zpěváka a kytaristu Kennyho Wayna Shepherda. Výjimečný interpret, který ztělesňuje moderní podobu bluesu, se do Prahy vrací po dvou a půl letech s novým albem.

Obrovský úspěch mu přineslo hned debutové album "Ledbetter Heights" v roce 1995 a nepohasínající hvězdou blues rockových fanoušků je tento výjimečný písničkář a fenomenální kytarista dodnes. České fanoušky uchvátil dvěma premiérovými koncerty na podzim 2011. Shepherd se předvedl nejen jako skvělý instrumentalista, ale také coby výtečný a bezprostřední hudební bavič v nejlepším slova smyslu. Jeho kytarová ekvilibristika nikdy nepůsobí samoúčelně, každé sólo má v písni své odůvodnění, žádná z jeho tanečních kreací nepůsobí markýrovaně, energie má při koncertech na rozdávání. Je nepochybné, že Shepherd se na koncertech baví stejně dobře jako jeho oddané publikum. Atmosféru koncertů v ČR si následně se slibem brzkého návratu pochvaloval na sociálních sítích. Nenechal na sebe čekat příliš dlouho, svůj slib splní 18. května v Lucerna Music Baru a při té příležitosti navíc představí očekávané nové studiové album své kapely Kenny Wayne Shepherd Band.

004---kenny-wayne-shepherd-band.jpgKenny Wayne Shepherd Band (foto: Angelika Špicarová)

011---kenny-wayne-shepherd-band.jpg

Kenny Wayne Shepherd (foto: Angelika Špicarová)

Celý fotoreport z koncertu Kenny Wayne Shepherd Bandu v Praze k nahlédnutí zde:  fotak.png.jpg fotogalerie

Kenny Wayne Shepherd je hudební samouk, na kytaru se učil od raného dětství a již coby dvanáctiletý byl pro svůj instrumentální um označován za zázračné dítě. Shepherdova přímá (a upřímná) tvorba vychází z amerických bluesových kořenů, na které rodák z Lousiany umně roubuje energické rockové postupy. „Je to jeden z divů světa,“ vysekl mu před lety poklonu sám James Brown.

V jeho diskografii nalezneme šest kvalitativně vzácně vyrovnaných studiových nahrávek, vysoce ceněný je jeho CD/DVD projekt "10 Days Out: Blues From The Backroads", Hudební záznam a videodokument, který zaznamenává Shepherdovu pouť za hudebními velikány žánru: BB. Kingem, Henrym Townsendem, Nealem Pattmanem atd., sklidil nejen nadšené kritiky, ale stal se také nejprodávanější bluesovou nahrávkou roku 2007. Se svými vzory, mj. Bryanem Leem, se Shepherd setkává také na živém albu "Live! In Chicago", záznamu jeho vystoupení v chicagském klubu The House Of Blues. Obě nahrávky, výjimečné nejen pro příznivce bluesového žánru, mu zaslouženě přinesly nominace na Grammy. O jeho neutuchající popularitě svědčí stabilně vysoká umístění jeho alb v amerických prodejních žebříčcích.

Hold bluesovému zázraku z Louisany vzdal také slavný výrobce hudebních nástrojů Fender, když v roce 2008 na trh přišel s limitovanou sérií legendární elektrické kytary Stratocaster, kterou navrhl a svým podpisem ozdobil právě Shepherd.

Jak to na pódiu umí rozbalit, se můžete přesvědčit např. na záznamu jeho slavného vystoupení na soutěžní akci bluesových kytaristů King Of The Blues z roku 2007.

Kenny Wayne Shepherd dokončil před nedávnem ve studiu se svým KWS Bandem práce na novém albu. Fakt, že do Prahy přijede s čerstvým hudebním materiálem, je dalším důvodem, proč si jeho koncert nenechat ujít.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro.