Jdi na obsah Jdi na menu

Vynikající britská skupina alt-J zahraje poprvé v Brně!

6. 8. 2018

Live: alt-J

Datum: 12.08.2018                 Místo: Sono Centrum Music Club, Brno

alt-j_2018.jpgalt-J (foto - zdroj: fource.cz)

Britská formace alt-J se po letošním vyprodaném pražském koncertě ve Foru Karlín vrací zpět do České republiky na svůj vůbec nejintimnější koncert s velmi omezenou kapacitou. Jednu z nejúspěšnějších kapel současnosti si tentokrát užijí moravští fanoušci. Skupina rozezní 12. srpna brněnské Sono Centrum.

Držitelé prestižní Mercury Prize (za první desku „An Awesome Wave”) prorazili v roce 2012 i díky výbornému singlu „Breezeblocks”. Na své úspěchy navázali za dva roky další skvělou nahrávkou „This Is All Yours”, která hned dobyla vrchol britské hitparády. Aktuální neméně povedené album s názvem „Relaxer” nabízí výraznou skladbu „In Cold Blood”, v jejímž videoklipu je slyšet i hlas Iggyho Popa nebo zajímavý song „Deadcrush”.

Obě pecky zazněly ve vyprodaném Foru Karlín, kde alt-J předvedli mistrovskou show, kterou pro iDNES.cz popsal jeden ze dvou hlasů alt-j Gus Unger-Hamilton následovně: „Chceme být průkopníky koncertních audiovizuálních zážitků. Když už promýšlíme naše desky i klipy do detailu, tak to chceme dělat i s živými vystoupeními.”

Alt-J nesledují trendy ani pravidla. Jsou pokaždé svěží a originální. Jejich nepředvídatelnost si oblíbili příznivci alternativní hudby po celém světě, popověji ladění zase oceňují chytlavé melodie a silné refrény. Písně o lásce, ztrátě i smrti zazní tentokrát v brněnském Sono Centru. Půjde o doposud nejintimnější tuzemský koncert alt-J s velmi omezenou kapacitou. Už teď je jasné, že můžeme očekávat nezapomenutelný zážitek.

Vstupenky na brněnskou show alt-J jsou k dispozici na fource.cz, GoOut.cz a v předprodejní síti Ticketmaster za 990,- Kč.