Jdi na obsah Jdi na menu

White Lies přivezou do Prahy novou desku Friends!

3. 7. 2016

Live: White Lies           Support: The Ramona Flowers

Datum: 04.11.2016                     Místo: Lucerna Music Bar, Praha

white_lies_2016.jpgWhite Lies (foto - zdroj: Lucerna Music Bar)

Po třech albech, která se všechna dostala do Top 5, White Lies oznamují vydání své čtvrté desky nazvané „Friends”, poprvé u firmy BMG.

Současně vypustili do světa první singl s názvem „Take It Out On Me” a zveřejnili zastávky svého podzimního turné, při němž 4. listopadu vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Jako support se představí The Ramona Flowers z Bristolu.

Na albu „Friends” White Lies svůj tradiční syntezátorový zvuk neopustili, ale rozhodli se prozkoumávat další možnosti. Jako by to byl nový začátek. Po několika reorganizacích byla kapela najednou bez gramofirmy. Rozhodli se sami natočit desku bez jakéhokoliv dohledu, bez termínů a bez producenta. Tak vznikla nahrávka „Friends”.

White Lies se do toho pustili s nesmírnou vervou. Když v „Hold Back Your Love” a „Is My Love Enough” zajiskřilo disko, přivítali ho. Když se krásná balada „Don’t Fall” stala velkou příležitostí pro hlas Harryho McVeigha, řekli si proč ne? A když se triumfální skladba „Summer Didn’t Change A Thing” rozezněla jako stadiónový rock, poddali se mu.

Tématem desky se staly lidské vztahy a jejich proměny v čase.

„Friends” bylo nahráno ve studiu Bryana Ferryho v londýnské Olympii a produkovala si ho sama kapela. White Lies vypomohl team tvořený zvukovým inženýrem oceněným cenou Grammy Jamesem Brownem (Foo Fighters, Arctic Monkeys), Davidem Wrenchem (Caribou, FKA twigs) a spolupracovníkem skupiny Edem Bullerem, který přispěl další produkcí.

Desetiskladbová nahrávka vyjde na CD, vinylu, picture disku, jako digitální download i jako speciální box s kazetou a čtyřmi písněmi navíc.

White Lies si na podporu alba „Friends” naplánovali velké evropské turné, které má již nyní 38 zastávek. Do Prahy přijedou 4. listopadu, aby nejen nové skladby zahráli publiku v Lucerna Music Baru. Jako support vystoupí The Ramona Flowers.

Vstupenky jsou k dispozici za 690,- Kč (+ poplatky) na webu musicbar.cz nebo v sítích GoOut.cz, Eventim, Ticketpro a Ticketportal. V pokladně Lucerna Music Baru bez poplatků. Na místě v den koncertu budou lístky za 800,- Kč.