Jdi na obsah Jdi na menu

Wolf Alice míří premiérově do České republiky!

27. 9. 2015

Live: Wolf Alice                            

Datum: 06.09.2016                Místo: Palác Akropolis, Praha

wolf-alice-2015.jpgWolf Alice (foto - zdroj: GoOut.cz)

Wolf Alice – kapela, která svůj debut vydala teprve letos v červnu a přesto jí patří pódia i těch největších festivalů – zavítá poprvé do Prahy v rámci zavedené série Excelent Jukebox. Svoji českou koncertní premiéru si odbude 6. září v Paláci Akropolis.

Londýnská čtveřice Wolf Alice se poprvé do povědomí hudebních fanoušků zapsala singlem „Fluffy” na konci roku 2013. Hned první recenze ukázaly, jak je obtížné charakterizovat jejich styl. Nebojí se čerpat z folku, popu, rocku, ale i grunge. Z folku přebírají důraz na text a zpěv, z popu přístupnost a hravost, z rocku smysl pro gradaci a show a z grunge nespoutanou energii a image loserů.

Ideálním příkladem je jejich druhý singl „Blush”. Slova o tom, jak je dobré být spokojení takoví, jací jsme, skvěle zapamatovatelný refrén, gradace od pomalé jemné balady až po řádně zesílené kytary a to vše doplněné o křehký dívčí vokál, který jako by si nebyl jistý tím, co zpívá, ale chce tomu úpěnlivě věřit. Výsledkem je extrémně silná emocionální skladba, která se zaryje hluboko pod kůži. Nelze se proto recenzentům divit, že kapelu přirovnávají ke jménům jako Hole nebo The xx.

Podobný přístup uplatňují Wolf Alice i v nových skladbách z desky „My Love Is Cool”, na kterou fanoušci čekali téměř dva roky. Čekání se ovšem vyplatilo - hudba, kterou kapela představuje, dozrála, nic není uspěchané ani přehnaně upachtěné. Výsledkem bylo umístění v Billboard top 10 v alternativních žánrech.

Jejich silnou stránkou jsou živá vystoupení, která vnímání hudby posouvají ještě dál, o čemž svědčí i nadšené reakce návštěvníků letních festivalů a vyprodaných klubů po celém světě. Pražský koncert proto předchází velká očekávání. Wolf Alice jsou jednou z těch skupin, kterým bude velmi pravděpodobně patřit několik následujících let.

Vstupenky na pražský koncert Wolf Alice jsou k dispozici v sítích Ticketpro a GoOut.cz za 360,- Kč.

Pořadatel: fource.cz