Jdi na obsah Jdi na menu

ZAZ přijede před Vánocemi opět do České republiky!

12. 6. 2016

Live: ZAZ

07.12.2016 Forum Karlín, Praha
10.12.2016 Sportovní hala Euronics, Zlín

006---zaz.jpgZAZ (foto: Angelika Špicarová)

Po loňském fenomenálním úspěchu, kdy dvakrát vyprodala pražské Forum Karlín (stejně jako v roce 2014), stává se francouzský hudební fenomén jménem ZAZ pravidelnou ozdobou předvánoční Prahy. A nejen to. ZAZ vůbec poprvé zavítá také do Zlína.

Zpěvačku ZAZ máte šanci vidět ve středu 7. prosince v pražském Foru Karlín a v sobotu 10. prosince ve zlínské hale Euronics. Francouzská umělkyně považuje Českou republiky za svůj přechodný domov a podle svých slov se k nám opět velmi těší.

Loňské vystoupení ZAZ se v žebříčku nejlepších uskutečněných koncertů za rok 2015 podle redakce MF Dnes umístilo na prvním místě! Její energická, hudebně i vizuálně precizní show plná originálních efektů a kulis obdržela maximální možnou známku 100%!

Pokud se na Vás loni nedostaly vstupenky, s jejich nákupem rozhodně neváhejte. Dá se předpokládat, že se po nich jen zapráší. Tuzemské publikum ZAZ jednoduše miluje.

Biografie ZAZ:

Narodila se počátkem 80. let v Tours jako Isabelle Geffroy. Vystudovala hudební školu CIAM (Musical Information and Activities Centre) v centru města Bordeaux, kde také poprvé vystoupila před publikem. Její umělecké pokroky ji vedly k rozvíjení talentu v bluesovém žánru a úspěch měla také s latino-rockovou kapelou Don Diego. Výsledkem toho bylo vystoupení na festivalu Musiques. ZAZ objevila nové možnosti, odstěhovala se do Paříže, kde si vydělávala v kabaretu vystupováním pět hodin denně, sedm dní v týdnu.

Ať zpívala kdekoli, její vystoupení byla silná a nespoutaná. Když jí koncem měsíce docházely peníze, okouzlovala zpěvem pouliční chodce na Montmartre společně se svými muzikanty, kytaristou a basákem, který byl stejný hudební nadšenec jako ona.

ZAZ je opravdu renesanční umělkyně, která je jako doma v mnoha hudebních stylech. Pohybuje se od jazzu k bluesu, od francouzských písniček po africké, andaluské, brazilské a latinskoamerické žánry, ve všech s radostí a poetickým nadšením. Když dostane prostor, své barevné emoce a radost ze života dává najevo tak moc, že nenechá nikoho bez zájmu.

Za svoji kariéru zpívala před desetitisícovým davem na stadionu Hendaye v jihozápadní Francii a v srdci Sibiře představila největší hity Edith Piaf (repertoár, který jí naprosto sedne). V kolumbijském solném dole odzpívala koncert, na který byl volný vstup, měla koncertní turné v Egyptě (bohužel neměla čas na prohlídku památek) a obecně nasbírala mnoho zajímavých zážitků.

V roce 2009 se stala překvapivou vítězkou finále třetího ročníku talentové soutěže Tremplin Génération France Bleu/Réservoir, které se odehrálo v pařížské Olympii. Přišla tam sama (ostatní soutěžící si přivedli fanoušky) a publikum dobyla, jako by je zaklela nějakým kouzlem. Také mocně zapůsobila na zpěváka jménem Raphaël, který se následně rozhodl napsat pro ni tři písničky. Tyto skladby pak nahrála ZAZ na své první album a mezinárodní úspěch na sebe již nedal dlouho čekat. Dvě poslední alba „Recto verso” a „Paris” se velmi rychle dostala na špičku a stala se nejprodávanějšími také v České republice.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-Art na pražský koncert za 1290,- Kč a na vystoupení ve Zlíně od 1090,- Kč do 1290,- Kč.