Jdi na obsah Jdi na menu

Adam Ďurica potvrzuje singlem Medzi nami své nové směřování

30. 3. 2021

adam-durica.jpgAdam Ďurica (foto: Laco Rychtárik)

Adam Ďurica už dávno není ten rozčepýřený chlapec s mandolínou, který zpívá „Neľutujem”. Nový song „Medzi nami” potvrzuje, že se zpěvák zvukově posouvá trochu jinam, míří k většímu množství elektroniky. Lyric video k písni vytvořil Jakub Mahdal s Jakobyfilms.

Vliv na Ďuricovu tvorbu má také doba, v níž žijeme. „Veci okolo mňa sa menia, doba sa zmenila a to všetko mení moje vnímanie a odráža sa na mojej hudbe. Momentálne ma baví hľadať nové spôsoby vyjadrenia. Vždy ma bavilo hľadať nový zvuk a ten som definitívne našiel v posledných skladbách s Lacom Rychtárikom ako mojím aktuálnym producentom,” říká zpěvák.

S textem mu pomohla Adriana Pusztová. Ta rodákovi z Nitry dodala celý balík textů, ze kterých si vybral jeden, jenž ho oslovil svou atmosférou. Do ní se hodila tajemná muzika, která Ďuricu ukazuje dospělejšího a vážnějšího. Pandemie mu navíc dodala dostatek času pro tvorbu. Prý se už začíná rýsovat další album.

„Myslím, že všetci sme ovplyvnení súčasnou situáciou, ja osobne som sa viac ponoril do hĺbky a viac som prišiel k podstate toho, čo chcem robiť. Koncertovanie aj kontakt s fanúšikmi mi samozrejme veľmi chýbajú a neviem sa dočkať kedy im svoje nové veci odprezentujem naživo,” shoduje se Adam Ďurica s ostatními muzikanty.

Text - zdroj: musicserver.cz/Milan Menčík