Jdi na obsah Jdi na menu

Alice Cooper je ve videoklipu k nové skladbě znovu na cestě

19. 6. 2023

007---alice-cooper.jpgAlice Cooper (foto: Angelika Špicarová)

Kmotr shock rocku Alice Cooper sice letos oslavil kulaté pětasedmdesátiny, ve své hudební kariéře však nepolevuje. Nejen že je momentálně na turné se skupinou Hollywood Vampires, ale navíc ohlásil vydání další studiové desky, již devětadvacáté.

Nástupce spíše nevýrazné kolekce „Detroit Stories” se bude jmenovat „Road”. Album vzniklo v produkci renomovaného Boba Ezrina a v doprovodu autorovy současné koncertní kapely. Vyjde 25. srpna a do světa ho uvádí singl „I'm Alice”.

Nová skladba dává jasně na srozuměnou, že je Alice Cooper stále tady a do starého železa ještě nepatří. „I'm the master of madness / The sultan of surprise,” zpívá s mírnou ironií v rockovém songu ve středním tempu s typickým cooperovským zvukem. Tematizuje tu sám sebe a svou pódiovou personu. Zmiňuje, že ho „věšeli na šibenici a sekali mu hlavu”, což jsou jeho oblíbené hororové výstupy. Ovšem ukazuje na nás, na fanoušky, že jsme těmi, kdo jeho mýtus stvořili a nadále ho přiživují.

Doprovodný videoklip se pohybuje na pomezí klasického animovaného snímku a lyric videa a odehrává se na dálnici. Alice Cooper je řidičem, který veze svůj kamion stále kupředu, vstříc dalším koncertům a rokům na cestě. Nikdy však  není vidět celá postava zpěváka, vizuál pracuje pouze s typickými atributy, jako jsou vlasy, makeup či pavouci.

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář