Jdi na obsah Jdi na menu

Aneta Langerová míří s písní Hvězda na alternativní taneční parket

21. 9. 2016

Live: Aneta Langerová

14.12.2016 Sono Centrum Music Club, Brno
15.12.2016 Gong, Ostrava
17.12.2016 Forum Karlín, Praha

aneta-langerova-2016.jpgAneta Langerová (foto: Olga Špátová)

Aneta Langerová s novou deskou nikam nespěchá, naopak stále jede na úspěšné vlně spojené s posledním, skvělým albem „Na Radosti”. To bude mít za pár týdnů dva roky od svého vydání a zpěvačka se rozhodla narozeniny nahrávky oslavit s těmi svými, třicátými. Kromě tří speciálních koncertů do světa posílá i novou skladbu „Hvězda”.

Ta je inspirována příběhem svatého Vavřince a úplně nová není, vlastně vznikla v době nahrávání zmíněné desky, pouze se ji nakonec rozhodla na album nezařadit. A nutno říct, že tímto rozhodnutím zabila dvě mouchy jednou ranou. „Hvězda” by na „Na Radosti” možná působila rušivě, protože její taneční rytmus, rockové kytary a velmi slyšitelné elektronické zvuky by se zbytkem kolekce dost dobře nekorespondovaly. Jako samostatná písnička ovšem naopak funguje skvěle. Dokonce za ty dva roky, které uběhly od jejího nahrání, se v českém popovém mainstreamu neobjevila zpěvačka, která by byla natolik přístupná a přitom experimentující jako Aneta na tomto albu.

Novinkový song „Hvězda” určitě zazní na oné trojici koncertů. „Koncem roku to budou dvě léta od vydání desky. Putujeme od města k městu, vyprávíme příběhy inspirované zapadlou osadou Na Radosti a zažíváme nezapomenutelné chvíle. Rádi bychom tento pro nás výjimečný čas oslavili s fanoušky třemi speciálními koncerty, kdy se k mé kapele a smyčcovému triu přidají další hudebníci - takový malý orchestr. Jak lépe oslavit třicáté narozeniny než v kruhu lidí, se kterými je mi dobře, kteří mě inspirují a obohacují. Věřím, že se večery ponesou na vlně radosti a že budeme mít dlouho na co vzpomínat,” říká Aneta.

Uvedené koncerty Aneta Langerová uskuteční 14. prosince v brněnském Sono Centru, 15. prosince v ostravské Multifunkční aule Gong a 17. prosince v pražském Foru Karlín. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketportal. Osobitou českou zpěvačku doprovodí její stálá kapela a smyčcové trio se rozroste o dechové nástroje. Diváci se tedy mohou těšit na výjimečnou atmosféru, hudební zážitek a aranže, které vznikají přímo pro tyto tři večery.

Text - zdroj: musicserver.cz/Honza Balušek