Jdi na obsah Jdi na menu

Asaf Avidan zveřejnil videoklipy ke dvěma zdařilým novinkám

27. 6. 2020

asaf-avidan_2018.jpgAsaf Avidan (foto - zdroj: Jason Marck/WBEZ)

Asaf Avidan ohlásil po loňském oddechovém čase návrat. Fanouškům nabídl hned dvojici songů „Lost Horse” a Earth Odyssey. Na začátek roku 2021 pak chystá turné s názvem „Anagnorisis”.

Prozatím se dá jen odhadovat, zda se tak bude jmenovat i jeho avizovaná studiová deska, jisté však je, že koncertní šňůra bude mít dvě zastávky v České republice. Hudebník a jeho nová doprovodná kapela (v níž by mohl být také baskytarista Itamar Ziegler) se zastaví 7. února v Brně na Flédě a 16. února v pražském Paláci Akropolis.

Od vydání třetí desky „The Study On Falling” to budou letos tři roky. Po ukončení rozsáhlého turné tehdy Asaf Avidan oznámil, že si naordinuje 365 dní oddechu. Během nich se věnoval především své velké zálibě, kterou je chov koní, došlo ale i ke dvěma nešťastným náhodám. Nejprve jej napadl zatoulaný vlk a následně vlčí smečka zabila jednoho z koní. Tyto události se promítly do nálady kompozice „Lost Horse”, kterou napsal s dlouholetým spolupracovníkem Tamirem Muskatem.

Asaf Avidan se do všeobecného povědomí dostal hlavně díky skupině The Mojos, s níž vydal tři nahrávky „Through The Gale”, „Poor Boy/Lucky Man” a „The Reckoning”. Zlomovým bodem kariéry se však stal jeho vřele přijatý sólový debut „Different Pulses”, na nějž navázalo neméně povedené album „Gold Shadow”.

Vstupenky na oba koncerty Asafa Avidana by měly jít do prodeje v pondělí 29. června, podrobnosti naleznete na webu Colours Selection.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek