Jdi na obsah Jdi na menu

Avril Lavigne zveřejnila po pěti letech nový singl

20. 9. 2018

avril-lavigne_2018.jpgAvril Lavigne (foto - zdroj: facebook.com)

Po neúspěchu páté řadové desky z roku 2013 bylo jasné, že aby kariéra Avril Lavigne přežila, musí se něco zlomového stát. Dozvuky teenagerských let už totiž přestávaly stačit.

Něco se skutečně přihodilo. Ovšem to, co zpěvačce nikdo nepřál, onemocněla totiž lymskou boreliózou. Dlouhé měsíce byla upoutána na lůžko a na scénu se tak po uzdravení vrací až po pěti letech. A zdá se, že s vědomím rčení „co tě nezabije, to tě posílí”.

Nelze říct, že by píseň „Head Above Water” avizující chystanou albovou novinku překvapila progresivním zvukem. Avril Lavigne už v repertoáru pár povedených balad má. Tahle je však přece jen v něčem jiná. Nepojednává o zlomeném srdci, ale o tom, jak musela kanadská interpretka zuby nehty bojovat, aby přežila každý další den. „Je to vůbec první skladba, kterou jsem z postele napsala během nejděsivějších okamžiků svého života. Cítila jsem se, jako když se topím a nemůžu se nadechnout. Rozhodla jsem se, že o potížích budu mluvit pravdivě a otevřeně, víc než kdykoliv dřív,” svěřila se.

„Bože, drž mou hlavu nad vodou, nenech mě utopit,” zpívá tu srdceryvně. Souhra klavíru, smyčců, ale i úderných bicích s výpomocí synťáků přidává songu na naléhavosti, také hlas Avril Lavigne zní jinak než v minulosti, mnohem důrazněji a statněji. Jako by tentokrát opravdu zpívala o život. Třeba ještě v tvrdé konkurenci dnešních popových hvězd neřekla poslední slovo.

Text - zdroj: musicserver.cz/Josef Martínek