Jdi na obsah Jdi na menu

Barbora Poláková tvrdí, že Sousedův trávník bude vždy zelenější

14. 4. 2023

barbora-polakova.jpgBarbora Poláková (foto: Angelika Špicarová)

Barbora Poláková připravuje novou desku. Bude se jmenovat „ON/OFF”, vyjít by měla už v květnu a prvním singlem z ní je „Sousedův trávník”.

Pichlavá skladba odkazuje na typickou českou povahu - závist a srovnávání s druhými, zkrátka že „sousedův trávník bude vždy zelenější a dřevo z jeho lesa bude vždy dřevěnější”. Novinka nevybočuje z dosavadní autorčiny tvorby. Tradičně si hraje s češtinou, nechybí jí nadhled, lyrika a témata ze života.

Píseň „Sousedův trávník” doprovází povedený, vtipný klip, který se natáčel na zámku v malebné obci Niměřice kousek od Mladé Boleslavi. Scénáře a režie se chopila samotná zpěvačka společně s Markem Jarkovským. Pozvala do něj hned několik blízkých přátel. Své role zde mají Jiří Langmajer, Martha Issová, Lenka Krobotová, Markéta Děrgelová, Eva Adamczyková. Dále jsou tu Denisa Dvořáková, Marek Adamczyk, Tomáš Měcháček, Patrik Děrgel nebo David Hlaváč.

„Jsem vděčná a šťastná, že do toho šli všichni se mnou. Jde o úplnej úlet. Něco si vymyslíte v hlavě a je to nejdřív tak šíleně abstraktní. Začíná to textem, hudbou, vyladěním masteru, pak musíte nadchnout svoje kámoše, aby v dešti dělali, že hrajou na nástroje, na který normálně nehrajou, a tančili v zimě u mini domečků, a končí to ve střižně týdenníma dvanáctihodinovkama, kde to všechno najednou dostane konkrétní obrysy. Chodí nám krásný reakce, třeba videa, jak paří na ‚Trávník’ děti a už ho umí za tu krátkou dobu zpaměti, je to úžasný,” uzavírá charismatická interpretka.

Text - zdroj: musicserver.cz/Hana Bukáčková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář