Jdi na obsah Jdi na menu

Beck se v songu Wow vrací ke svému přelomovému albu Odelay

5. 6. 2016

beck-2016.jpgBeck (foto - zdroj: facebook.com)

Vždy jej bavilo měnit svou hudební stylizaci a opět se toho dočkáme, už 21. října. To vyjde nové album Becka, které nemá zatím přesně definovaný název ani tracklist.

V posledním roce však měl Beck pracovně narváno. Hostoval na deskách The Chemical Brothers, M83 a s Natem Ruessem (frontmanem Fun.) natočil singl „What This World Is Coming To”. Nejnovějším přírůstkem je pak song „Tiny Cities” z alba „Skin” Australana, který si říká Flume.

Nahrávka „Morning Phase” vyšla před dvěma lety a Beckovi přihrála převážně pozitivní recenze a pět nominací na Grammy Awards, z nichž proměnil tři, včetně Alba roku. Novinka „Wow” je však tomuto dílu na hony vzdálená a navrací jej k experimentálnější rovině jeho tvorby, ve které míchá hned několik žánrů a laboruje s elektronikou.

Beck si svá další překvapení s novou nahrávkou nechává zatím schovaná v rukávu, vyplatí se však sledovat jeho web nebo sociální sítě. Skladba „Wow” je nakažlivá a připomíná Beckovu zásadní desku „Odelay”, která oslaví už za pár týdnů své dvacetileté výročí. Je to píseň, která zní, jako by se vrátila právě do doby „Odelay”, nebo spíš minulosti vetkla současný ráz s trochou surealismu. Unavená flétna, smyčce a letmá vzpomínka na Beckův rap.

Text - zdroj: musicserver.cz/Dan Hájek