Jdi na obsah Jdi na menu

Ben Cristovao navnadí na nové EP na dvou koncertech zdarma

24. 6. 2019

ben-cristovao_foto_angelika-spicarova.jpgBen Cristovao (foto: Angelika Špicarová)

Ben Cristovao představil novinářům a vybraným fanouškům EP „Kontakt”. To obsahuje celkem pět písní a k poslechu je nyní exkluzivně v pražském Footshopu Holešovice, v showroomu Alza Holešovice nebo na náměstích v Brně a Českých Budějovicích. Digitální release alba je v plánu na 28. června a bude doplněn o šestý, bonusový track.

Příznivci mají možnost si poslechnout EP „Kontakt” ještě před jeho vydáním, a to ve velmi netradiční formě - na speciálních monolitech. Ty jsou od 21. června umístěny v prostoru pražské prodejny Footshop v Tusarově ulici a od 24. června na náměstích v Brně a Českých Budějovicích. Cesta k poslechu je jednoduchá - stačí zapojit sluchátka do monolitu a vybrat skladbu, nebo si v telefonu otevřít kontakt.championship.cz a potvrdit polohu v blízkosti monolitu, následně se zobrazí stránka s tracklistem EP k poslechu. V showroomu Alza Holešovice najdete album v Sony přehrávačích.

Název EP „Kontakt”, které Ben vydává u vydavatelství Championship ve spolupráci s Red Bullem, nevznikl náhodou. V textech chce motivovat lidi, aby se zkusili odpoutat od života na sítích, začali mezi sebou víc komunikovat naživo a prožívali společné chvíle naplno. „Kontakt člověka se svým nefiltrovaným já a brutální realitou našeho světa je čím dál tím slabší. Přehlceni swajpujeme pryč od čehokoli, co by chtělo pozornost naší přesycené a rozmazlené mysli. Chci si s formami Kontaktu trochu pohrát, a tak ve spolupráci s Red Bullem vydávám EP, které záměrně nese tento název.” Část textů dopisoval Ben na dovolené v Thajsku, kam se před pár týdny vydal.

Release tour k novému albu proběhne v netradiční formě 27. června v Brně v areálu Vaňkovky a o den později na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. V obou městech od 19 hodin. Na koncertech nebudou chybět ani známé hity z Benovy tvorby a limitovaný merch, který byl vytvořen speciálně k novému EP. Obě vystoupení jsou zdarma.

Koncerty mají za cíl lidi spojit opět dohromady. Najít si čas na kamarády a jít se společně bavit. Benův vzkaz zní: „Zkuste telefon nechat v kapse a věnovat se jen svým přátelům. Bude to s váma cukat, ale věřím, že to zvládnete.” Před nimi na vás ale čeká ještě pár překvapení, která budou postupně odhalena na redbull.cz/ben.

Benovu schopnost oslovit veřejnost oceňuje i Daniel Novák, Brand Activation Specialist for Sony Czech Republic & Slovakia: „Jsme velice rádi, že jsme se stali partnerem tak skvělého projektu, jakým Red Bull Presents: Ben Cristovao bezpochyby je. Ben je hudební značka, která ke společnosti Sony perfektně ladí a jeho díla dokonale mapují naši filozofii. Je originální, precizní a především dokáže v lidech probudit emoce a zájem, a to nás na něm baví.”