Jdi na obsah Jdi na menu

Biffy Clyro zveřejnili emotivní videoklip ke skladbě Re-arrange

5. 12. 2016

018---biffy-clyro.jpgBiffy Clyro (foto: Angelika Špicarová)

Biffy Clyro již nějakou dobu patří mezi nejžhavější koncertní zboží. Stávají se headlinery těch největších světových festivalů, vyprodávají sály, vše podporují kvalitními deskami. Z poslední „Ellipsis”, která vyšla letos v červenci, kapela představila již čtvrtý singl.

Sázka padla na něžnou romantickou skladbu, která je jedním z překvapení celé kolekce. „Re-arrange” je zpovědí frontmana Simona Neila jeho manželce a odráží se to jak v textu, tak v melodii.

Velice intimní je i videoklip, ve kterém hraje právě frontman hlavní roli a prolíná se pouze se zrnitými záběry na celou trojici procházející se po pláži. Klip tak jen doplňuje to, co je z písně cítit. Velice emotivní záležitost, která dokazuje, že slova Simona Neila o velmi těžkém období mezi alby „Opposites” a „Ellipsis”, kdy ho podržela právě jeho manželka, byla pravdivá. Hudebně song naprosto opouští dosavadní tvorbu skupiny a svým způsobem mísí pop s prvky r'n'b. Celý snímek se navíc natáčel v místech, kde trojice ze Skotska vyrůstala, což působí i trochu nostalgicky.

Biffy Clyro letos celý rok koncertují, momentálně spolu s Brand New projíždějí svoji domovinu. Objevují se však zvěsti o dalším materiálu. Pauza, která přišla po výborné desce „Opposites” prý kapele, podle slov basáka Jamese Johnstona, zrovna neprospěla, a tak se nyní žádná odmlka nechystá.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb