Jdi na obsah Jdi na menu

Biffy Clyro zveřejnili povedený videoklip ke skladbě Flammable

23. 1. 2017

015---biffy-clyro.jpgBiffy Clyro (foto: Angelika Špicarová)

Biffy Clyro si pauzu nedopřejí ani v novém roce a kromě již naplánovaného turné po Americe a několika festivalů na léto se rozhodli ještě jednou sáhnout k loňské studiové desce „Ellipsis”. Tentokrát z ní vytáhli song „Flammable”. Jde tak již o pátý singl z posledního řadového alba.

Video je zaměřeno na vystoupení skotského tria. To se tentokrát nachází uvnitř průhledné krychle a je tématicky obklopeno několika ohňostroji a dalšími světelnými kouzly, které jsou velmi podobné efektům z podzimních halových koncertů kapely.

Simon Neil v nedávném rozhovoru také prozradil, že konečně na řadu přijde i jeho sólový projekt ZZC, který se zrodil již pár let dozadu. Sám připravovaný debut popsal jako koncepční a podivný. „Bude to mnohem více koncepční. Mám plno zajímavých nápadů. Bude to skoro jako Pet Shop Boys. Budu zpívat jako Neil Tennant a má žena Francesca bude jako Chris Lowe vzadu. Bude vypadat jako ta holka z 'Kruhu'. Chystám i několik vystoupení, ale k tomu bude potřeba více lidí s nástroji a já se budu pohybovat mezi nimi a občas se zapojím. Bude to hodně choreografie, a proto si myslím, že k tomu nedojde letos.”

„Hudba je trochu zvláštní, vůbec se nejedná o mainstream. Mám i jednu sedmi a půl minutovou skladbu, kterou jsem nazval 'The Myth'. Je to takový neo-klasický song, směřující k math-rocku. Myslím si, že jde o jednu z nejlepších věcí, co jsem kdy napsal. Původně vznikla pro imaginární film,” dodal Neil.

Jedním z vrcholů Biffy Clyro v této sezóně bude vystoupení na Download Festivalu, kde si zahrají jako headlineři po boku System Of A Down nebo Aerosmith.

Text - zdroj: musicserver.cz/Ondřej Kocáb