Jdi na obsah Jdi na menu

Britský zpěvák Declan McKenna se inspiroval Davidem Lynchem

5. 2. 2024

declan-mckenna.jpgDeclan McKenna (foto - zdroj: fource.cz)

Declan McKenna má před sebou poměrně nabitý rok. Letos ho totiž čeká vydání třetího alba a taky hodně koncertování. Nová deska se bude jmenovat „What Happened To The Beach?” a spatří světlo světa 9. února. Talentovaný umělec z ní představil singl „Mulholland's Dinner And Wine”.

Ten je plný úhledných indie melodií, nese v sobě ale také cosi hymnického. Píseň produkoval Gianluca Buccellati v Los Angeles a z výsledku vyzařuje radost a naprostá uvolněnost. Jako když v létě hodíte batoh na záda a s partou kamarádů se rozhodnete stopem prozkoumat Kalifornii.

„‚Mulholland's Dinner And Wine’ jsme napsali s Gianlucou Buccellatim jako takový podivný, pokřivený příběh o kreslené zločinecké dvojici a původ názvu je inspirován snímkem ‚Mulholland Drive’. Text vznikl na základě pozorování při jízdě po kopcích v LA a poslechem rozhovorů na nejrůznějších hipsterských večírcích,” svěřil se hudebník s námětem songu.

Svou novou studiovou nahrávku „What Happened To The Beach?” Declan McKenna přiveze i do pražského klubu SaSaZu, kde vystoupí 27. dubna.

Text - zdroj: musicserver.cz/Kateřina Spacek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář