Jdi na obsah Jdi na menu

Bruce Springsteen láká titulní skladbou na novou desku

15. 9. 2020

bruce-springsteen.jpgBruce Springsteen (foto - zdroj: facebook.com)

Sotva rok uplynul od vydání sólové nahrávky Bruce Springsteena „Western Stars” a americký hudebník ohlásil na říjen nové album. Bude se jmenovat „Letter To You” a The Boss se na něm vrací do náruče své druhé rodiny, skupiny E Street Band, s níž je svázána většina jeho kariéry.

Již dvacátá položka v umělcově diskografii spatří světlo světa 23. října. Celou nahrávkou se vine atmosféra až rodinné pospolitosti, což dokazuje také klip k prvnímu, titulnímu singlu. Navzdory všem okolnostem (písně napsal Bruce Springsteen na jaře a natáčelo se v časech, kdy už svět svírala pandemie koronaviru) se muzikant s kapelou sešel ve svém domácím studiu v New Jersey. Výsledkem je devět zbrusu nových skladeb a trojice coverů z doby, která předcházela vydání debutu „Greetings From Asbury Park, N.J.”.

„Líbí se mi ten emocionální náboj, který je na desce přítomný,” uvedl Bruce Springsteen a jedním dechem dodal: „Jsem nadšený ze zvuku E Street Bandu, který jsme kompletně naživo zaznamenali ve studiu. Takhle jsme to nikdy nedělali, bez dotáček a studiových úprav. Desku jsme dali dohromady za pouhých pět dnů a ukázalo se, že to byl jeden z nejlepších zážitků, jaký jsem mohl při nahrávání prožít.”

Text - zdroj: musicserver.cz/Jiří V. Matýsek